Otvorena Muzička scena Kaktus

by | 9 Aprila, 2013

U amfiteatru Doma mladih u Sarajevu 5. aprila otvorena serija koncerata u sklopu projekta Muzička scena Kaktus, koji ima za cilj podstaknuti razvoj bh. urbane muzičke scene.

Bend koji je zvanično otvorio “novi” Kaktus bio je sarajevski indie sastav Billy Andol iz Sarajeva, predvodnik nove mini-val bh. scene. Članovi Billy Andola odsvirali su pjesme sa svojih abluma Johnny Album i Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju. Poznati sarajevski dvojac Basheskia & Edward EQ je prepoznatljiv po svom specifičnom elektronskom zvuku i impresivnim nastupima uživo uz VJ-ing, a njegovi članovi, Nedim Zlatar i Leonardo Šarić, još jednom su pokazali da su iz koncerta u koncert sve bolji i bolji.

Koncerti u okviru Muzičke scene Kaktus odvijat će se od aprila / travnja do jula / srpnja 2013. godine, a bit će održano još 13 koncerata. Projekt je nastao s namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih.

Na koncertima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije. Na svakom koncertu će nastupiti po jedan afirmirani bend / izvođač, najmanje jedan bend / izvođač u usponu, te DJ-evi koji će publiku zabavljati prije početka, u pauzama i na kraju koncerata.

Sljedeće sedmice će u okviru Muzičke scene Kaktus nastupiti poznati sarajevski bend Letu Štuke, uz podršku mladog sastava Sniženo vladanje. Uslijedit će nastupi izvođača Velahavle, Erogene Zone, KZU Ole, Ole & PZU Oje, Oje, Killing Jazz Hard Core Baby, Skroz, Zoster…

Projekat Muzička scena Kaktus realizuju ART Forum i Fondacija Sarajevo Navigator, u saradnji sa KSC Skenderija. Sponzori projekta su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jägermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo i Klix.ba.

Foto: Dženat Dreković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.