Pobjednici Demofesta kreću na turneju po dalekoj Aziji!

by | 13 Marta, 2018

Banjalučki Demofest, najpoznatiji regionalni festival demo bendova, ponovo se dokazao kao sigurna odskočna daska za muzičke talente sa ex-Yu područja!

Nord
Uživo na Demofestu!

U jeku 11. Demofest konkursa za takmičare, ovoga puta sjajne vijesti dolaze iz Rijeke, odakle je alter rock bend Nord, jedan od pobjednika Demofesta, koji za nekoliko dana kreće na prvu interkontinetalnu turneju – po Aziji!

Naime, nakon što je Nord prošle godine uz pomoć Demofesta objavio hvaljeni studijski prvenac “Play Restart” (Geenger Records), uslijedila je saradnja sa kućom Alpha Omega Management, koja je zaslužna za spomenutu turneju, zvaničnog naziva “Play Restart China Tour”. Turneja po Kini će biti održana od 16. marta do 6. aprila, tokom koje će Nord odsvirati 16 koncerata u isto toliko gradova.

“Vrlo se često sjetimo gdje smo i kako počeli, i gdje nam je bila prva prava odskočna daska, a to je naravno jedinstveni Demofest u Banjaluci. Da nije bilo te prijave, evo, stvarno sumnjam da bi se stvari razvijale jednakom brzinom i da bi već sada putovali za Kinu, i to nakon samo nepune četiri godine rada sa Nordom”, kaže uzbuđeno Mihael Prosen, frontmen benda.

S obzirom na to da je u toku konkurs za takmičarske grupe 11. Demofesta, Mihael i ekipa pozivaju regionalne demo bendove da se obavezno prijave.

“Od srca preporučamo svakom glazbeniku u regiji neka se prijavi na ovaj festival, jer izgubiti nemaju baš ništa, a dobiti mogu jako, jako puno. Voljeli bi iskoristiti priliku i još jednom se zahvaliti nevjerojatnoj skupini ljudi koji čine ovaj festival, na svim njihovim supermoćima kojima uspijevaju održati Demofest i činiti ga jednim od najboljih glazbenih festivala i općenito iskustava koje glazbenik može iskusiti. Dragi naši superjunaci – veliko hvala i pozdravi od vaših Nordovaca”, navode Riječani.

Nordovim uspjehom ništa manje nisu ponosni ni predstavnici Demofesta, koji ističu da je ovo još samo jedan od pokazatelja da se uz adekvatnu podršku autorskim bendovima i zajedničkim snagama mogu napraviti velike stvari.

“Izuzetno smo ponosni na Nord i na sve što su uspjeli da naprave nakon pobjede na Demofestu. Ponekada je dovoljna i najmanja podrška da se ostvare veliki rezultati te zato još jednom pozivamo sve demo bendove da se prijave na konkurs za 11. Demofest, koji i ove godine realizujemo uz pomoć Banjalučke pivare, kao našeg generalnog sponzora”, navode iz Demofesta.

Konkurs za takmičarske bendove 11. Demofesta je otvoren do 1. aprila 2018. godine, a sve detalje možete potražiti na zvaničnom Demofest sajtu demofest.org

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. jula na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.

Tekst i foto: Demofest press

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.