Počelo je takmičenje u brzom kucanju SMS poruka: Prva finalistkinja iz Banjaluke

by | 8 Aprila, 2014

Odražan je prvi dan kvalifikacija za veliko takmičenje u brzom kucanju SMS poruka koju organizuje Kompanija Mtel i LG 7. aprila s početkom u 12 časova, u Banjaluci.

vruci prsti foto (6)

Nakon nekoliko krugova takmičenja, navijanja i nekoliko desetina prijavljenih takmičara u Banjaluci, dobili smo najbržeg ‘kucača’ SMS poruka u ovom gradu. Titulu najboljeg takmičara u Banjaluci osvojila je Dijana Smiljanić koja je u finalnom duelu bila za nekoliko sekundi brža od svog suparnika. Ona je zadatu poruku otkucala za 1,3 minute, a njen protivnik za 1,7 minuta. ‘Oduvijek brzo kucam SMS poruke, nije mi nikada palo na pamet da ću imati priliku iskoristiti ovaj svoj, ako mogu reći talent, i pobjediti u ovakvom takmičenju. Jako sam srećna što sam bila najbrža u Banjaluci i radujem se finalu’, rekla je Dijana.

vruci prsti foto (3)

Takmičenje će biti organizovano u 10 gradova širom Bosne i Hercegovine. Najbolji takmičar u svakom gradu se plasira direktno u finale koje će se održati u utorak, 22.04. u Banjaluci. Kompanija Mtel obezbijedila je telefone na kojima će se učesnici takmičiti, a za one sa najbržim i najspretnijim prstima, kompanija LG obezbijedila je vrijedne nagrade. Tako će najbrži takmičar osvojiti telefon LG L9 II, drugoplasirani LG L7, a trećeplasiranog očekuje LG L4.

Finalni duel

Takmičenje je bilo zabavno i za učesnike i za posmatrače, te je izazvalo pažnju mnogih slučajnih prolaznika. Naredne kvalifikacije će biti održane u sljedećim gradovima sa početkom u 12 časova:

08.04. Tuzla (Mercator),
09.04. Brčko (Mercator),
10.04. Bijeljina (tržni centar Tom),
14.04. Doboj (tržni centar Bingo),
15.04. Gradiška (Mercator),
16.04. Prijedor (Konzum Wisa),
17.04. Mostar (Mercator HM),
18.04. Sarajevo (BBI) i
19.04. Zenica (Džananović tržni centar).

Takmičenje u brzom kucanju SMS poruka je u svijetu ozbilja disciplina koja sada već ima svoju tradicju i svjetske šampionate, možda se baš među našim takmičarima nalazi svjetski rekorder u brzom kucanju poruka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.