POKLON ZA VAS + RECEPTI: HELL voćni kokteli – savršeno ljetno osvježenje!

by | 4 Jula, 2018

Kad kažemo ljeto, uvijek su nam u mislima, sunce, more, odmor i dobar provod sa porodicom i prijateljima. Da bi potpuno uživali u svim čarima ljeta, nedostaje još samo jedna stvar: ljetno osvježenje. Tokom ljetnih mjeseci, sjajno rješenje predstavljaju kokteli, koji su u osnovi alkoholna pića, no u njihovom izvrsnom okusu i te kako je moguće uživati i u bezalkoholnoj verziji koja takođe nudi pregršt mogućnosti. Imamo i poklone za tri čitatelja/ice – detalji na kraju teksta!

Alkohol možete zamijeniti energetskim napicima, ali prilikom odabira, obratite pažnju na njihov kvalitet.

Zašto nije nevažno za kojom vrstom energetskog napitka napraviti voćni koktel? Počnimo s osnovama! Energetska pića su funkcionalna pića: konzumirate ga, kada vam je potrebna dodatna energija. Glavni sastojci HELL ENERGY-ja su voda (88,2%), šećer (10,4%), taurin, kofein, vitamini grupe B. Šećer je za energiju: on osigurava energiju našem tijelu, tako da ga ne možete preskočiti! Ali kvalitet šećera je važan: u proizvodima HELL koristi se pravi šećer, a ne supstrati poput glukoze, glukoznog sirupa ili zaslađivača. Drugi značajan sastojak je kofein, koji budi potrošača. Neki od vas možda nisu svesni da neka vrsta HELL-a sadrži toliko kofeina kao jedna šoljica espresso kafe. HELL napici takođe sadrže taurin – za ubrzanje apsorpcije – mjehuriće, boje (karamel) i pet vrsta vitamina B.

Sada, kada ste upoznali HELL energetske napitke, idemo spremiti super ljetne osvježavajuće koktele.

Koktel od bosiljka i jagode

Sastojci:

1 jagoda, izrezati na komadiće
4 lista svježeg bosiljka
45 ml soka od narandže
45 ml HELL ENERGY CLASSIC
led

Priprema:

Dodajte jagode i bosiljak u koktel shaker, a ako ga nemate, ručno napravite kašu od  jagoda i bosiljka. Dodajte sok od narandže i energetsko piće, a zatim sve snažno miksajte ili protresite  1-2 minuta. Napitak procijediti u čašu, ukrasiti jagodama i s nekoliko listića bosiljka.

Bezalkoholna sangrija

Sastojci: 

3 šolje soka od grožđa
3/4 šolje soka od jabuke
1/2 šoljice soka od narandže
1 kašika soka od limuna
1 limun, tanko narezan
1/2 limete, tanko narezane
1 srednja narandža, tanko narezana
1 mala jabuka, narezana na male šnite
1 mala crna šljiva, tanko narezana
2-3 šoljice HELL Energy napitka

Priprema:

Narežite voće na komade kako je navedeno u receptu. Stavite  voće i sokove u veliku posudu. Ostaviti da stoji u frižideru najmanje tri sata ili preko cijele noći. Prije posluživanja, dodati HELL ENERGY i promiješati

Pjenušavi koktel od jagoda i limunade

Sastojci:

1 i 1/2 šolja svježe iscijeđenog soka od limuna (4 limuna)
6 šolja HELL ENERGY  
mineralna voda
30 dkg svježe ili smrznute jagode, pasiraneđ
šećer

Promiješati sok od limuna, energetsko piće i 3/4 kaše jagode u jednoj velikoj posudi te dodati šećer, cca tri do pet malih kašika ili manje u zavisnosti koju dozu slatkoće želite. Dodati preostalu kašu od jagoda.

KAKO DO POKLONA?

Brend HELL nagradiće tri čitatelja/čitateljice poklon paketom! Lajkujte ovu objavu i u komentaru napišite koja je vaše omiljeno ljetno piće!

Dobitnik/ca će biti proglašena u metodom slučajnog izbora!

Sretno svima! 

Priredio: S. V. Foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.