Pred Bajram: Petar Žuljević sprema preukusnu baklavu na OBN-u

by | 24 Augusta, 2017

Bajram samo što nije. Slatke delicije dio su svake praznične trpeze pa ćete tako vidjeti kako se sprema baklava sa pistacijama i suhim šljivama večeras u 17.15 sati, samo na OBN-u.

Foto: OBN PR

Slatkiši su kruna kulinarstva – njegov najraskošniji, najmaštovitiji i najdekadentniji dio. U pripremi su presudni detalji; ovdje kuhari mogu pokazati svu svoju kreativnost i umijeće. Dovoljan je samo jedan krivi gram da sve krene krivo. Ali kad uspiju, slastice vesele najmlađe, tješe nesretne, griju zaljubljene i dovode u napast neodlučne.

Foto: OBN PR

Uživajte, dijeta može pričekati do završetka Bajramskih blagdana, jer Petar Žuljević u emisiji “Sa slatkim na ti” na OBN-u sprema savršenu baklavu. Istorija same baklave je raznolika, isto koliko i načina za njenu pripremu. Ono što je sigurno je da njen postanak dugujemo Asircima, a Turcima njenu popularnost u našim krajevima.

Foto: OBN PR

Petar nas vodi u orijentalno slastičarstvo i priprema baklavu sa pistacijama i baklavu sa suhim šljivama. Dan poslije u istom terminu možete vidjeti kako se sprema krokonbuš i neodoljivi bijeli mus s narandžom, takođe specijaliteti kojima možete počastiti svoje goste.

Foto: OBN PR

Kulinarski show “Sa slatkim na ti” neka bude vaš izbor i za kraj TV sedmice od 17.15 sati na OBN-u. Petar Žuljević, jedan od najboljih slastičara regije, zna kako se pravi slatka čarolija.

TEKST: OBN PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.