Predstavljena nova linija dizajnerskog namještaja “Intent design”

by | 22 Marta, 2013

Kompanija za arhitektonsko projektiranje i opremanje enterijera “Entasis” iz Zenice organizirala je promociju nove linije dizajnerskog namještaja pod nazivom “Intent design” čiji dizajn potpisuju najugledniji bosanskohercegovački i međunarodni dizajneri poput Ade Avdagića, Saliha Teskeredžića, Jasne Mujkić, Karima Rašida, Mihaela Šnajdera.

“Entasis” je prvi prodajni salon u BiH koji je objedinio domaću liniju dizajniranog namještaja, a brendovi koje zastupaju, poput poznate marke “Artisan”, postali su veoma ugledni na međunarodnom tržištu.

“Učinilo nam se vrlo logično, da ako je čitav svijet prepoznao kvalitetu naših dizajnera i proizvođača, da to moramo i mi, i da s ponosom našim klijentima možemo ponuditi isto što se nudi u dizajnerskim šopovima u Britaniji, Njemačkoj, Japanu”, kazala je tom prilikom direktorica kompanije “Entasis” Vedina Babahmetović i dodala:

“Ujedinili smo najbolje bh. proizvođače namještaja, a cilj naše misije je osvajanje međunarodnog tržišta. I već imamo zapažene rezultate. Naš namještaj se od skoro nalazi i u showroomu u Španiji gdje je naš španski partner IASO, lleida u organizaciji Intent Designa, ovih dana otvorio izložbeni salon gdje je prezentirano deset bh. proizvođača.”

O kakvom se kvalitetu dizajnerskog namještaja radi potvrđuje i činjenica da su na nedavno održanom Međunarodnom sajmu namještaja „IMM Cologne 2012″ u njemačkom gradu Kölnu bh. dizajneri Salih Teskeredžić i Jasna Mujkić s firmama Artisan iz Tešanja i Rukotvorine iz Konjica osvojili prestižne nagrade “Interior Innovation Award 2012- Winner”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.