Categories Kada, gdje, s kim…

Prepun BKC bio je nekoliko sati prava “Planeta Suncokreta”

Povodom Dana planete Zemlje, u subotnje predvečerje prepuni sarajevski BKC bio je nekoliko sati “Planeta Suncokreta” na kojoj su vladali učenje, ples i pjesma u sklopu koncerta Hora za male i mlade Suncokreti “Planeta suncokreta 3”.

Kako bi sva zabava uz ples i muziku imala i edukativni karakter, prisutni osnovci su naučili važne pojmove o zaštiti čovjekove sredine, a kroz cijeli program publiku je vodio glumac Mario Drmać.

Tradicionalno, posebni gosti “Suncokreta” bili su polaznici i polaznice pop-rock škole gitare Hamdije Salihbegovića te polaznici i polaznice Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo koji su zagrijali publiku i kao duo na klasičnim gitarama, ali i zanimljiva trio kombinacija klavir-truba-violina. Sarajevski osnovci su takođe svojim porukama obogatili “Drvo želja” pišući vlastite želje o svijetu u kojem žele živjeti.

“Svi trebamo svratiti na planetu Suncokreta, da vidimo šta je ljubav, šta su najljepše vrijednosti života koje sve više zaboravljamo a koje se ovdje njeguju i šire. Ponosni smo da smo u prilici doprinijeti projektu koji čini naše okruženje plemenitijim i ljepšim. Unicredit voli svoje  ‘Suncokrete'”, poručila je Selma Riđanović Kenović, direktorica maketinga i komunikacija Unicredit banke.

Osim pjesama koje su već dobro poznate kao što su “Putujemo”, “Veseli voz”, “Super Štek”, “Pjesma Suncokreta” i “Prijatelji”, Suncokreti su premijerno izveli dvije nove pjesme: “Zamisli se svijete” autorice Sanele Pršeš te “You are my sunshine” (Ti si sunce) koautora Nedžada Merdžanovića.

Album Hora za male i mlade Suncokreti može se downlovadati besplatno OVDJE,  dok je više informacija o svim aktivnostima Hora dostupno na zvaničnoj Facebook stranici.

Tekst i foto: Promo

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *