Studio ljepote “Alexandria” Mostar: Edukacija za egipatsku depilaciju, prijavite se

by | 23 Marta, 2017

Egipatska depilacija, najnovija metoda odstranjivanja malja, apsolutni je hit u beauty industriji – a sada i vi možete ovladati ovom vještinom. U Mostaru se u Kozmetičkom studiju “Alexandria” organizuje edukacija koju vodi Tatjana Vrhovac, International master edukator za ovu kozmetičku metodu. 

Foto: Promo

Edukacija će biti održana 25. i 26. marta (od deset do 18 sati), a više informacija možete saznati posredstvom telefona 062/802-578 (Tatjana Vrhovac). *Za kandidatkinje koje nisu iz Mostara obezbijeđen je gratis star paket i smještaj! Sve informacije imate OVDJE!

Postanite kraljica šećerne paste sa edukatoricom koja je pod dugogodišnjim vodstvom Line Keenedi, utemeljiteljkom egipatske depilacije u SAD.

“Egipatska depilacija” u svijetu kozmetičkih salona je novija metoda odstranjivanja malja sa tijela žena, muškaraca i djece, te ima veliku prednost nad klasičnom depilacijom voskom.

Vosak je po strukturi sastava vještačko ljepilo i nanosi se na dlaku i kožu, dok se šećerna pasta kojom se radi egipatska depilacija nanosi samo na dlaku, zbog čega je takav način depiliranja manje bolan.

Dobijena je iz hidroksipentanedionske kiseline, smole brazilskog drveta i šećerne trstike, zbog prirodnog sastava ne izaziva alergiju i idealna je za osobe s osjetljivom kožom i kapilarima.

S obzirom na to da šećerna pasta radi i svojevrsni piling, koža je nakon depilacije izrazito glatka, meka, i nema crvenih tačkica. Sve češćim izvođenjem egipatske depilacije dlačice postaju rjeđe i sporije rastu. Program uključuje i edukaciju za brazilsku depilaciju.

Edukacija se održava intenzivnim radom upoznavanja strukture i prilagođavanja mekoće paste tipu kože, a samim tim anatomije i smjera rasta dlake, praksa se izvodi na modelu u trajanju od dva dana i individualnim radom po potrebi poslije završene edukacije.

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.