Prijavite se na foto-natječaj u sklopu kampanje “Spreman, spašen”

by | 21 Maja, 2013

Posljednjih mjesec dana našu zemlju, posebno područje Tuzlanskog kantona, pogodili su nevrijeme i obilna kiša koji pogoduju nastanku klizišta i poplava. Ova situacija još jednom je ukazala na potrebu stvaranja svijesti o smanjenju rizika od prirodnih katastrofa i drugih nesreća te stvaranju uslova za sigurnost djece, kao najranjivije kategorije stanovništva u BiH.

S tim u vezi, u okviru projekta “Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost djece“ kojeg provodi Ministarstvo sigurnosti/bezbjednosti Bosne i Hercegovine uz podršku UNICEF-a i USAID-a, predstavljena je kampanja “SPREMAN, SPAŠEN” u sklopu koje je organizovan foto-natječaj na temu “ Posljedice prirodnih katastrofa u BiH, rizik i prevencija rizika”.

Foto-natječaj počeo je 1.5.2013. godine i traje do 1.7.2013. godine, a odvija se na zvaničnoj Facebook stranici kampanje www.facebook.com/spremanspasen, unutar aplikacije foto-natječaj.

Potrebno je da dostavite fotografije koje ilustruju potencijalne rizike ( npr. poplave, požare, klizišta, zemljotrese) i ukazuju na preventivno djelovanje za efektivno uklanjanje rizika ili posljedica prirodnih katastrofa. Natječaj je otvoren u dvije kategorije:

1. profesionalna fotografija (novinari, foto-reporteri)
2. amaterska fotografija (građansko foto-novinarstvo).

Konačnu odluku o pobjednicima koji će dobiti vrijedne foto-aparate donijet će stručni žiri.

Ukoliko volite fotografije i uživate u fotografisanju, a ujedno ste i odgovorni prema okruženju o kojem djelujete, ovaj natječaj je idealan za vas.

Ako ste pak profesionalni fotograf koji ima takmičarski duh, sjajne ideje ili u svojoj kolekciji već imate fotografije na zadanu temu, prijavite se na ovaj foto-natječaj i možda upravo Vi osvojite vrijednu nagradu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.