Pro Femina 2014! Aferdita Paqarada: Život je poput ogledala – najbolje rezultate dobijate kada se smijete!

by | 22 Marta, 2014

Razgovarala: Brankica Treskavica

Aferdita-490x317

Sigurni smo da svi koji prate naš portal znaju da magazin “Lepota i zdravlje” 3. aprila u Hajatu, u Beogradu organizuje veliku regionalnu Pro-Femina konferenciju. Teme koje smo odabrali navešće nas da se zamislimo, zabrinemo, nasmijemo, da budemo kritični i samokritični, da uporedimo navike i stavove…

Da bismo djelić svega toga već sada osjetili, svakog dana na portalu predstavljamo po jednog učesnika. Neki će nam otkriti dijelove svog izlaganja ili poglede na određene teme, a neki su pošli od slogana konferencije “Šta radimo dok čekamo bolja vremena”. Jedna od njih je i modna dizajnerka iz Prištine Aferdita Paqarada koja će učestvovati u “modnom skeneru” regiona.

U iščekivanju nekih boljih vremena, Aferdita kaže da se trudi da usreći svoje najbliže i da za njih nikada ne bude previše zauzeta.

– Kao majka i zaposlena žena shvatila sam da je usrećiti druge (moju djecu i bližnje) najbolji način da se dočekaju bolja vremena. Život je poput ogledala – najbolje rezultate dobijate kada se smijete. Zbog toga uvijek više pričam o onome što me čini srećnom, a ne o problemima. Otkrila sam da u životu borba ne znači neuspjeh, već da se za svaki veliki uspjeh treba izboriti. Takođe, trudim se da svaki dan posvetim pažnju malim stvarima, jer su one osnova života. Dok čekam bolja vremena i trudim se da usrećim svoje voljene, vodim računa o tome da im pružim tri stvari: pažnju, ljubav i poštovanje. Takođe, ne osuđujem ono što ne volim i fokusiram se na pozitivne stvari. Smatram da što više osuđujete, time manje primijećujete i volite. Neprekidno podsjećam sebe na to da nikada ne mogu biti toliko zauzeta da ne mogu da nekoliko minuta posvetim svojim najdražima i da ne uživam u stvarima koje me čine srećnom. Iako nisam uvijek dobijala ono što sam željela u životu, uvijek se sjetim trenutaka kada sam se molila da ozdravim, zbog čega više ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Sreća se nikada ne dešava onima koji ne znaju da cijene ono što već imaju. Danas se trudim da budem tolerantna prema drugima koji griješe. Ponekada moji najdraži prave loše izbore, ali ih to ne čini lošim ljudima. Griješiti je tako ljudski. To je život.

Program cijele konferencije možete pogledati OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.