Promovisan studentski poduhvat uzgoja i prerade heljde

by | 13 Septembra, 2013

Događaj pod nazivom „ručak u polju heljde“ nedavno je održan u Opštini Drinić, selo Bara, povodom prezentacije jednog uspješnog studentskog poslovnog poduhvata realizovanog uz podršku projekta „Studentsko preduzetništvo“, koji sprovodi Centar za istraživanje i studije GEA pod pokroviteljstvom Američke organizacije za međunarodni razvoj (USAID).

TM3A2982

Na ovom događaju je g. Petar Radulović, jedan od pobjednika studentskog takmičenja za izbor najboljih poslovnih planova organizovanog u sklopu navedenog projekta „Studentsko preduzetništvo“ u 2012. godini, imao priliku predstaviti svoj nagrađeni poslovni plan uzgoja heljde i proizvodnje gotovih proizvoda od ove zahvalne biljke. U svom izlaganju, g. Radulović je prezentovao i osnivanje Centra za ruralni razvoj od strane mladih ljudi iz opštine Drinić, čiji će glavni cilj biti podsticaj sveobuhvatnom razvoju ruralnih područja i afirmacija domaćinstava na organsku proizvodnju.

Prisutnima su se obratili i izvršni direktor Centra za istraživanje i studije GEA, g-din Marko Martić, i načelnik Opštine Drinić, g-din Drago Kovačević. U obraćanju prisutnima istaknut je značaj podsticanja mladih u polju preduzetništva i jačanju poslovne svijesti u ruralnim područjima.

Događaju su prisustvovali i predstavnici entitetskih vlada, međunarodnih organizacija, načelnici opština Drinić i Bosanski Petrovac, predstavnici univerziteta iz Banjaluke i Sarajeva, predstavnici Sveučilišta iz Mostara, kao i predstavnici Hypo Alpe Adria Bank, ASA Group i kompanije m:tel, koji su pokrovitelji projekta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.