Rasplesani dani u Banjaluci

by | 24 Aprila, 2015

Zaljubljenike u baletnu umjetnost obradovaće činjenica da od sada i u Banjaluci postoji škola klasičnog baleta. „Prva baletska škola“ i kompanija Mtel kao pokrovitelj ove škole, organizuju niz aktivnosti povodom Dana plesa, koji se obilježava 29. aprila.

Balet

“Rasplesani dani” će početi već 25. i 26. aprila, kada će oni koji se zateknu u Banjaluci u Parku Petar Kočić od 20 sati, imati priliku da se bliže upoznaju sa ovom vrstom plesa, te dožive djelić magične atmosfere karakteristične za baletski performans.

Kako sada i Banjalučani imaju priliku da upišu svoju djecu u baletsku školu, “Prva baletska škola”, jedinstvena ove vrste u Republici Srpskoj, 29. aprila od 11 sati organizuje i „Dan otvorenih vrata“, u samoj školi koja se nalazi na adresi Jovana Dučića 25, a posjetioci će imati priliku da iz prve ruke saznaju sve informacije koje ih interesuju u vezi sa školovanjem djece, upisom u školu, ali i plesom.

Balet1

Istog dana, od 20 sati, u Narodnom pozorištu Republike Srpske održaće se Plesno veče, koncert u kojem će učestvovati učenici „Prve baletske škole“, Plesni klub „Gemma“, koji je jedan od osnivača ove škole, kao i gosti iz Subotice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.