Vikend ljubavi u CineStaru uz savršene filmove
Provedi Vikend ljubavi u CineStaru od 11. do 14. feburara uz savršene filmove! Februar ili "mjesec ljubavi", kako ga mnogi od milja zovu, za mno...
Voditeljica Milica Blagojević i ekipa najpopularnijeg kulinarskog showa u Bosni i Hercegovini „Stol za 4“ koji se emituje na OBN televiziji ove sedmice se nalazi u Sarajevu. Za vrijednu glavnu nagradu bore se tri dame i jedan gospodin, pripremajući vrhunske specijalitete.
Takmičarka Marina će prva sa sljedećim receprima pokušati dobiti naklonost ostalih takmičara.
REDJELO: Carbonara
Sastojci:
Priprema:
Špagete skuhati. Šunku isjeckati na kockice i kratko propržiti. U vrhnje dodati 2 žumanceta, ribani parmezan, šunku i začine. Ovom smjesom preliti špagete i poslužiti.
GLAVNO JELO: Piletina u pivskom tijestu
Sastojci:
Priprema:
Začiniti pileće filete, sjediniti brašno, jaja i pivo. U ovu smjesu stavljati filete, a odmah nakon toga pržiti u vrelom ulju. Sitno isjeckati krastavce, ili izrendati, sastaviti sa majonezom i služiti uz pileće filete.
DESERT: Banana split
Sastojci:
Priprema:
Na tanjiru poslužiti banane, sladoled, šlag. Dekorisati tečnom čokoladom.
Šarmantni Toni, kao jedini muškarac ove sedmice će pokazati svoje umijeće u spremanju hrane i pokušati osvojiti ukusnim zalogajima srca dama. On će spremati:
PREDJELO: Pohovani sir
Sastojci:
Priprema:
Tvrdi sir isjeći na trokutove, pohovati u jajima i prezli. Postupak ponoviti i pržiti u dubokoj masnoći.
GLAVNO JELO: Piletina u bijelom vinu
Sastojci:
Priprema:
Propržiti piletinu, dodati so i muškantni oraščić. Nakon nekoliko minuta dodati crveni luk ikada se sve zajedno izdinsta, preliti čašom bijelog vina. Khati, dok alkohol ne ispari. Njoke skuhati, šampinjone propržiti. U posudi umutiti brašno, vrhnje i žumance. Ovom smjesom preliti piletinu. Dinstati još kratko i skloniti sa vatre. Njoke i šampinjone poslužiti kao prilog.
DESERT: Tufahije
Sastojci:
Priprema:
Jabuke oguliti, izdubiti i kuhati u vodi u koju smo prethodno dodali šećer. Nakon što se skuhaju, izdvojiti malo tečnosti u kojoj su se jabuke kuhale, dodati orahe, med i malo šlaga. Smjesu umutiti i puniti jabuke. Nakon punjenja , jabuke ostaviti na hladjenje.
Ekipu će ugostiti i Biljana koja svojim specijalitetima i ugodnom atmosferon nastoji šarmirati ostale takmičare. A jela koja sprema su:
PREDJELO: Mimoza salata
Sastojci:
Priprema:
Krompir skuhati i isjeći na ploške. Sir trapist, šunku, krastavce i jaja izrendati. Sjedniti pavlaku i majonezu. U posudu redati krompir, posoliti i dodati malo sitne crvene paprike. Preko krompira redati slani sir, šunku i premazati smjesom od pavlake i majoneze. Na to dodati kisele krastavce, pa opet premazati smjesom, zatim redati kuhana jaja, pa dodati smjesu i na kraju složiti sir trapist.
GLAVNO JELO: Tortilje
Sastojci:
Priprema:
Od brašna, jaja, maslaca i praška za pecivo umijesiti tijesto. Tijesto podijeliti na više dijelova i svaki razviti u oblik palačinka. Tortilje peći u tavi sa malo ulja. Piletinu, paprike i šampinjone propržiti. Paradajz isjeći na kockice, dodati malo soli, limuna i peršuna. Svaku tortilju, premazati pavlakom, na jednu polovinu staviti piletinu paprike i šampinjone, preklopiti i prekriti paradajzom.
DESERT: Karamel kocke
Sastojci:
Za biskvit:
Za fil:
Priprema:
Umutiti bjelanca, šećer, dodati keks i kakao. Smjesu izliti u podmazan pleh i peći u rerni 15-20 minuta. Skuhati 2 pudinga sa 200 gr šećera i 500 ml mlijeka. Nakon kuhanja, sjediniti sa 60 gr maslaca. Ušpinovati 200 gr šećera, dodati 400 ml vrhnja za šlag. Puding premazati preko biskvita, a ušpinovani šećer i vrhnje staviti kao završni sloj.
Vesela Tanja interesantnim kombinacijama pokazat će da je u kuhinji itekako spretna. Ona će ove sedmice spremati:
PREDJELO: Vesela jaja
Sastojci:
Priprema:
Skuhati krompir, mrkvu i grašak. Krompir i mrkvu isjeci na sitne kocke. Sjediniti sa šunkom i kiselim krastavcima. Sve povezati majonezom. Jaja skuhati, prepoloviti, izvaditi žumance iz svake polovine. Šumance sjediniti sa tunom i senfom, dobro umutiti da se dobije pašteta. Ovom smjesom puniti jaja i služiti ih uz prethodno napravljenu francusku salatu.
GLAVNO JELO: Klasik
Sastojci:
Priprema:
Piletinu i šampinjone isjeći na krupnije komade. Najprije prodinstati piletinu, a nakon 5-10 minuta dodati i šampinjone. Dosuti malo vode i kuhati dok voda skroz ne ispari. Dodati malo brašna i promiješati. Pred kraj kuhanja dodati vrhnje, kopar i curry. Malo proprženi tost i gorgonzolu služiti uz piletinu i šampinjone.
DESERT: Slatke prugice
Sastojci:
Priprema:
Skuhati puding od vanilije, čokolade i maline. U posudu slagati jedan na drugi dio. Dekorisati šlagom.
Samo jedno od njih će uspjeti osvojiti simpatije svojih protukandidata. Odaberite i vi svog favorita i pratite nas od ponedjeljka do četvrtka u 16:30 h.
Zadnje emisije krajem aprija i potkom maja 2014 iz udruzenja zena gornja Tuzla su i vise nego odvratne i ne gledam ih a inace volim da gledam emisiju stol za 4.Sve zene se poznaju,svaka daje maximalnu ocjenu kolegici i sve im je bajno i krasno samo da im udruzenje odnese nagradu od 900 a ne 600 KM.Kako ste to dozvolili nista nije intersesantno niti je realno.Savjet je da to ne dopustate jer gubite gledanost.
Slazem se, emisija vise nije zanimljiva. I jedno vrijeme su takmicari i ista jela pripremali, rolovana piletina/curetina i slani rolat.. bezveze, dajte nesto zanimljivije, sto vrijedi pogledati i nauciti! i neka se ne prijavljuju oni koji jedva da imaju uslove da kuhaju, bude mi zao tih ljudi koji se takmice zajedno sa bogatunima koji ih ugoste u svojim prelijepim kuhinjama i kucama. i definitivno ne dozvoliti da udruzenja nastupaju.
molim vas gledam vas jako dugo i u zadnje vrijeme sve je manje interesantno kandidati misle samo kako da otaljaju pa prave supu i ostalo ranije emisije su imale razne interesantne ideje
i da molim vas dajte takmicarima jednom objasnite sta ocjenjuju jer mi bude zlo kad cujem eto zato je ocjena manja jer ja to ne volim
Poštovani,već odavno hoću da vam se javim i izrazim pohvale i primjedbe pošto vas redovno od samog početka gledam. Primjedbe na takmičare su prvo da ne rade sa lakom na noktima,nakitom na prstima, pogotovo kad rade pripremu hrane rukama a ne priborom.Da ocjenjuju svoje protivnike realno a ne šta vole ili ne, da nam pokažu mjeru nekih namirnica,vrijeme pripreme i pečenja takmičarskog jela obzirom da nešto pripreme i ranije i uzgred samo spomenu.(neki takmičari i sami objasne na pitanje voditeljice koja ne može da proprati baš sve).Mislim da bi te informacije a vidim i po forumima bile sasvim u redu. Hvala i pozd.