Rezime drugog dana 24. Sarajevo film festivala…

by | 12 Augusta, 2018

Takmičarski program – igrani film 24. Sarajevo film festivala sinoć je otvorilo ostvarenje “Jedan dan” mađarske rediteljke Zsófie Szilágyi, a ekipa filma pozdravila je okupljene građane i posjetioce na Festivalskom trgu! Crvenim tepihom prošetale su poznate bh. ličnosti i zvijezde iz regiona…

Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević na crvenom tepihu 24. SFF Foto: klix.ba

Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević na crvenom tepihu 24. SFF Foto: klix.ba

Ekipa filma "Jedan dan" na crvenom tepihu" // Foto: klix.ba

Ekipa filma “Jedan dan” na crvenom tepihu” // Foto: klix.ba

Ovaj film je priča o četrdesetogodišnjoj Anni koja je uvijek u žurbi. Ima troje djece muža, posao i finansijske brige. Anna posao završava u roku, daje obećanja, vodi brigu o svemu, donosi stvari kući i ništa ne zaboravlja. Ali ona nikada nema vremena za svoga muža. Voljela bi razgovarati sa njim. Osjeća da ga gubi. Osjeća da neće moći vječno izbjegavati ono što neminovno dolazi…

Veliku pažnju medija izazvao je bračni par Bosiljčić-Tomašević, a na crvenom tepihu pojavile su se i dizajnerice Emina Husedžinović, Samra Menzilović Ćatić, Fuad Backović Deen, Aziz Gluščević Zisko.

Fuad Backović Deen // Foto: klix.ba

Samra Menzilović Ćatić // Foto: klix.ba

Samra Menzilović Ćatić // Foto: klix.ba

Pjevačica Jelena Tomašević izjavila je da je oduševljena ogranizacijom SFF-a i “kako sve izgleda”…

“Radujem se što sam ponovo u Sarajevu i što ću pogledati film ‘Misao umjetnika’ u kojem glumi moj suprug”, rekla je ona.

Legendarni Miki Manojlović takođe je gost SFF-a // Foto: sff.ba

Sreću povodom gostovanja u Sarajevu i projekcije filma “Misao umjetnika” Amine Avdić nije krio ni njen suprug, , glumac Ivan Bosiljčić!

Njn suprug, glumac Ivan Bosiljčić rekao je da je veoma sretan zbog projekcije filma “Misao umjetnika” rediteljice Amine Avdić.

Kafa sa oskarovcem Pawelom Pawlikovskim Foto: sff.ba

Kafa sa oskarovcem Pawelom Pawlikovskim // Foto: sff.ba

... i fotka za uspomenu s učesnicima Love film kluba! // Foto: sff.ba

… i fotka za uspomenu s učesnicima Love film kluba! // Foto: sff.ba

A večeras…

Projekcija filma “Svi znaju” dvostrukog oskarovca Asghara Farhadija, koji predsjedava žirijem Takmičarskog programa – igrani film, biće održana večeras u sklopu Open Air programa (Reiffeisen Ljetno kino  na Metalcu).

“Svi znaju” je psihološki triler u kojem glavne uloge igraju Javier Bardem, Penelope Cruz i Ricardo Darin. Film prati porodične intrige i moralne dileme žene čiji se život okreće naopačke kada napusti Argentinu i ode u Španiju.

U sklopu Takmičarskog programa – igrani film u Narodnom pozorištu Sarajevo biće prikazani filmovi “Jedan i po princ” Ane Lungu i “Mali” Antonija Nuića.

Priredio: S. Vujanović Foto: sff.ba i klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.