Sarajevo: Održana 4. konferencija namijenjena beauty i fashion blogerskoj zajednici

by | 9 Jula, 2018

Prelijepu i sunčanu nedjelju 8. juli obilježio je, sada već tradicionalni, bloggerski susret Digital Divas by Avon, koji je ove godine imao svoje četvrto izdanje.

Novotel Bristol Hotel Sarajevo je od je već od 11 sati pripremio dobrodošlicu za sve dame koje se bave fashion i beauty blogganjem.

Konferencija edukativnog karaktera imala je za cilj da pomogne bloggerima u njhovom radu.

Konferencija je otvorena predavanjem mladih i uspješnih ljudi iz tima New Media People, koji su gošćama prenijeli svoje znanje iz oblasti Facebook oglašavanja, Google Analitcs i SEO.

Nakon njih na sceni su se pojavile Lucija Jospović , voditeljica odnosa s javnošću Avon Hrvatska i Lucija Gorički  pobjednica Avon Make-up challenga Hrvatska koje su pričale upravo o ovom projektu i njihovim iskustvima.

Kako bi učesnice konferencije osjetile kako je to bilo na Avon Make-up izazovu organizovan je i kratki je i Make-up challenge za njih. Blogerice Zerina Šemsović i Jasenka Delić su odgovorile izazovu kako se našminkati za sedam minuta koliko su imale vremena uz brojne promjene tokom šminkanja poput šminkanja bez ogledala.

Pobjednica Make-up challenga Digital Divas by Avon Jasenka Delić je osvojila je poklon-bon za kupovinu Avon kozmetike u vrijednosti do 300 KM, dok je utješnu nagradu osvojila Zerina Šemsović i poklon-bon u vrijednosti od 100 KM.

Ove godine Avon je ugostio i Naidu Pehilj Bocnak kao i Mašu Zibar, koje su prenijele svoja iskustva rada na YouTube platformi.

Uslijedilo je interesantno izlaganje poznate Hrvatske skincare bloggerice Martine Lolić koja je prenijela svoje iskustvo dugogodišnjeg bloggera koji piše isključivo o njezi kože.

Na samom kraju konferencije organizovan je i panel sa svim učesnicama koje su govorile na temu “Kako se nositi sa negativnim komentarima?” gdje im je svoje stručno mišljene dala i psiholog Đana Lončarica.

Dio atmosfere pogledajte i našoj galeriji!

[smart-grid]

[/smart-grid]

Završnu riječ konfrencije uputila je Šejla Korjenić, PR specialist Avon Bosna i Hercegovina!

“Veliko zadovoljstvo nam je da kao brend budemo prepoznati kao prvi u našoj zemlji po saradnji sa blogerima. U današnje ubrzano, digitalno vrijeme to zaista puno govori. Ponosni smo na četiri izdanja Digital Divas konferencije u BiH i na svojevrsni brend koji smo stvorili kroz ovu konferenciju. Jako smo sretni i što smo danas sa našim dragim prijateljicama sa bloggerske scene proslavili i 15 godina ostojanja Avon kompanije u BiH. Hvala još jednom svim učesnicama na divnom danu”, rekla je Šejla.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.