Serija “Bomb Girls” večeras premijerno na OBN-u

by | 6 Juna, 2018

Nagrađivana kandaska serija “Bomb girls” hvaljena je i od publike i kritike. Radnja je smještena u četrdesete godine prošljog vijek i donosi nam izuzetne priče o ženama koje su riskirale svoje živote radeći u tvornici Savezničkih snaga koje su se borile na evropskom frontu.

U ovoj seriji zavirujemo u živote izvanrednih žena sa svih aspekata – vidimo ih kao saradnice, prijateljice i suparnice, i vidimo duboku promjenu koja je uslijedila kao posljedica slobode izvan doma i socijalnih restrikcija.

Glavni likovi su: Lorna – nadzornica u tvornici čija su dva sina na frontu; Gladys – bogatašica koja počinje raditi u tvornici uprkos protivljenju roditelja; Kate – sveštenikova kćerka sa zlatnim glasom koja bježi od svog oca fundamentaliste; Betty – brbljivica odgovorna za obuku djevojaka iz tvornice; Vera – čiji je život iz korijena promijenjen radom na traci za sklapanje; Edith – bespomoćna majka dvoje male djece, te Marco – Talijan koji radi u tvornici jer mu je zabranjen ulazak u vojsku zbog njegovog porijekla.

Seriju su režirali Ken Girotti, Anne Wheeler i Adrienne Mitchell, a u glavnim ulogama gledamo Meg Tilly, Jodi Balfour, Ali Liebert, Charlotte Hegele i Anastasiju Phillips.

Premijera bombastičnih djevojaka je večeras u 23 sata samo na OBN-u!

Tekst i foto: OBN PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.