SFF: Posljednji dan festivala donosi projekcije pobjedničkih filmova iz svih kategorija

by | 18 Augusta, 2017

Osmi dan Sarajevo Film Festivala donosi projekcije pobjedničkih filmova iz svih kategorija, kao i projekcije filmova koji su nagrađeni specijalnim priznanjima. 

Foto: sff.ba

U Narodnom pozorištu od 11:30 sati publika je mogla pogledati priliku pogledati film “Pravci” bugarskog reditelja Stephana Komandareva koji je osvojio specijalnu nagradu žirija.

U 13:45 sati bit će upriličena projekcija filma “Buđenje dana” albanskog reditelja Gentiana Kocija. Glavnoj protagonistici ovog filma Orneli Kapetani sinoć je uručeno Srce Sarajeva za najbolju glumicu.

Ornela Kapetani, Srce Sarajeva za najbolju glumicu Foto: sff.ba

Listu nagrađenih na Sarajevo film festivalu pogledajte OVDJE

U 16 sati ćete u Narodnom pozorištu imati priliku pogledati film “Čistoća” reditelja Nevena Samardžića koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji studentski film. Nakon toga slijedi projekcija filma “U plavetnilo” Antonete Alamat Kusijanović koji je osvojio nagradu za najbolji kratki film i film “Copa-Loca” koji je nagrađen specijalnim priznanjem žirija.

Christos Massalas, COPA-LOCA Foto: sff.ba

U 17:45 možete pogledati film “Meda ili ne tako sjajna strana stvari” Emanuela Parvua koji je dobio Srce Sarajeva za najboljeg reditelja. Nakon toga će, s početkom u 20 sati, u Narodnom pozorištu, biti prikazan film “Strašna majka” rediteljice Ane Urushadze koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

Ekipa filma “Strašna majka” Foto: sff.ba

U kinu Meeting Point u 12 sati imate priliku pogledati film “Mr. Gay Syria” koji je osvojio nagradu za ljudska prava. U 15 sati bit će prikazan film “Grad sunca” reditelja Ratija Onelija koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film.

Ekipa filma “Mr. Gay Syria! Foto: sff.ba

Filmoljupci u 18 sati ponovo imaju priliku pogledati “Intervju s Putinom”, izvanredno četverosatno ostvarenje Olivera Stonea, koji je osvojio nagradu publike za najbolji dokumentarni film.

Publika je juče uživala na kafi sa Johnom Cleeseom

U Ljetnom kinu Raiffeisen će od 20:30 sati biti prikazan film “Vozač” reditelja Edgara Wrighta.

IZVOR: SFF.BA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.