Svjetska premijera u Štutgartu: “Birds Like Us” na Međunarodnom festivalu animiranog filma!

by | 28 Aprila, 2017

Svjetska premijera prvog bh. animiranog dugometražnog filma “Birds Like Us” (“Ptice kao mi”) desiće se na prestižnom, drugom po veličini, festivalu animacije u svijetu “The Stuttgart International Festival of Animated Film (ITFS )”. Premijera će biti u petak, 5. maja u 20 sati u sklopu takmičarskog programa.

Poster za film “Birds like us”

Film “Birds Like Us” inspirisan je knjigom “Govor Ptica”, Farida al-Din Muhamaad Attara, a režiju za ovaj film potpisao je Faruk Šabanović.

Šabanović je radio na scenariju sa svjetski nagrađivanom scenaristicom Olivijom Hetreed i nagrađivanom producenticom Cat Villiers. Villiers je takođe bila producentica na Oskarom nagrađenom filmu Danisa Tanovića “Ničija Zemlja”.

“Izuzetna nam je čast prvi bh. dugometražni animirani film predstaviti na ovako impozantnom festivalu kao što je ITFS. Iza nas je dugo godina truda i rada na ovom filmu, a put koji nam se otvara na polju njegove promocije je pokazatelj da smo zaista napravili čudo”, izjavio je producent Adnan Ćuhara.

Zapanjujuća činjenica je da je na ovom filmu radilo i dvanaest svjetski poznatih imena, među kojima je i troje sa A liste glumaca kao što su dobitnici Oscara Jeremy Irons, Jim Broadbent i Alicia Vikander, koji su dali svoje glasove animiranim junacima.

Snimanja su završena u tri navrata u londonskim studijima Warner Bros i Gold Crest.

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.