Technoir gostuje u banjalučkoj “Žiži” – poklanjamo ulaznice!

by | 4 Oktobra, 2017

Aleksandros (aka The Sound Activist) na gitarama, ritmovima, sintovima i vokalima i Jennifer (aka Jennyfire) na vokalima, efektima i pedovima čine jezgru psihodeličnog, soul i nu Jazz sastava Technoir, oformljenog (u Milanu 2014) i gostuju u banjalučkom kafeu “Žiža” sutra (5. oktobar)!

Foto: Promo

Aleksandros je porijeklom Grk koji je odrastao u Italiji i na ostrvu Kerkira. Jennifer, takođe rođena u Italiji, dolazi iz porodice koja je porijeklom iz Afrike, Gane i Nigerije tačnije.

Zvuk ovog izuzetnog dvojca je kombinacija jazz improvizacije, elektronike i soul-a s kašičicom neumornog soničnog otkrivanja.

Njihovi učestali živi nastupi koji su ovaj sastav doveli do scena poput pariške LaMaroquinerie, Santeria Social kluba, Apollo kluba, Magnolia i BIKO kluba u Milanu, Caffè Internazionale-a u Palermu i nastupa na internacionalnim filmskim festivalima u Veneciji i Lokarnu dupke su ispunili Technoir dvijehiljadešesnaestu.

Njihov debi album NeMui (New Ecosystem Musically Improved) objavljuje izdavačka kuća Cane Nero Dischi u aprilu 2017. Album je rezultat koncepta koji su nazvali 3P.
3P je serija od 3 tromjesečno izdavana EP-ija.

Produkciju NeMui albuma realizovao je Aleksandros u svom “bedroom” muzičkom studiju, dok se za online promociju postarao Afropunk, DJ, promoter i radijski urednik koji na ovoj mini balkanskoj turneji putuje sa bendom.

Posljedice Afropunk-ovog zalaganja i muzičkog kvaliteta debitantskog Technoir izdanja su priznanja i pohvale u ozbiljnim muzičkim editorijalima poput magazina Rolling Stone Italia i Rumore, kao i puštanja u eter trake Techtube u Mono Jazz programu Gilles Peterson's Worldwide FM radija.

Kafe “Žiža” poklanja tri ulaznice za koncert! Javite se na mail [email protected] ukoliko želite na ovaj koncert. Svirka počinje uz 21.15.

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.