Tokom novembra UNIQA osiguranje u BiH poklanja preventivni PSA pregled

by | 31 Oktobra, 2017

Movember je pokret koji je nastao 2003. godine u Australiji i veoma brzo prerastao u veliku globalnu akciju s ciljem podizanja nivoa svijesti o preventivnim pregledima i prikupljanju sredstava za liječenje raka prostate, raka testisa i raznih mentalnih problema izazvanih ovim oboljenjima kod muškaraca.

Projekat Movember se po prvi put realizira u BiH pod sloganom “Budi muškarac!” i pod pokroviteljstvom UNIQA osiguranja u BiH koje tokom mjeseca novembra, uz polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, poklanja besplatan preventivni pregled. Kupovinom UNIQA zdravstvenog osiguranja online putem UNIQA web shop-a ili bilo koje od 36 poslovnica širom BiH, dobit ćete UNIQA poklon kupon kojim obezbjeđujete sebi ili svom muškarcu preventivni PSA pregled za rano otkrivanje karcinoma prostate. Pregledi se mogu izvršiti putem mreže medicinskih ustanova širom BiH do kraja 2017. godine.

Cilj projekta je animirati muškarce da tokom mjeseca novembra puste brkove, budu muškarci u pravom smislu te riječi i preuzmu potpunu odgovornost za svoje zdravlje, svoju budućnost i budućnost svoje porodice. Rak prostate predstavlja najčešći oblik raka od kojeg oboljevaju muškarci, a drugi je uzročnik smrti ove populacije u svijetu.

Karcinom ili rak prostate nije zabilježen prije 40. godine života, te se stoga strogo preporučuje preventivni PSA pregled za muškarce ove starosne dobi, ali i za one starije od 35 godina ukoliko su imali u porodici nekoga ko je bolovao od ove zloćudne bolesti. Procjenjuje se da je životni rizik od smrti od raka prostate 2,8% , što znači da će rak prostate značajno utjecati na živote ljudi koji su danas živi.

Movember poziva sve muškarce u BiH da budu maksimalno svjesni svoje uloge u društvu i preuzmu odgovornost za svoje zdravlje. Dakle, ukoliko imate 35 godina i više, osigurajte sebi preventivni PSA pregled, a ukoliko ste mlađi, budite dio ove humane akcije, pustite brkove tokom mjeseca novembra i radite na podizanju nivoa svijesti o očuvanju muškog zdravlja. Zdravlje ne može da čeka!

Fotografije sa brkovima i natpisom #movember na listu papira možete nam slati u putem Facebook stranice ili putem maila [email protected] . Dostavljene fotografije ćemo objaviti na Facebook stranici, a one sa najviše Like-ova nagradićemo vrijednim poklonima. Akciju je, pored UNIQA Osiguranja u BiH, podržala Guma M, uvoznik Renaulta za BiH i mnoge javne ličnosti koji će tokom mjeseca novembra pustiti brkove i pridružiti se globalnoj akciji za brigu o muškom zdravlju.

Budi muškarac – pusti brkove i preuzmi odgovornost za svoje zdravlje! #movember

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.