Učenici iz Sarajeva prodajom svojih radova prikupljaju novac za oboljelog druga

by | 27 Novembra, 2013

U subotu 30. novembra 2013. u trajanju od 15 do 20 časova u Katoličkom školskom centru u Sarajevu održaće se tradicionalni Božićni bazar koji je ove godine organiziran u suradnji sa Njemačkom ambasadom. Učenici ove škole izradili su najraznovrsnije novogodišnje artikle, a sav prihod od prodaje toga dana ide za pomoć njihovom školskom drugu Tarunu Singhu.

Tarun-01

Ovom devetogodišnjem dječaku na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu dijagnosticirano je zatajenje bubrega i prestanak rada štitne šlijezde. Nakon pretraga u Zagrebu, Beogradu, Istanbulu, te u Londonu dijagnosticiran je oblik rapidnog glomerulonefritisa, genske bolesti čiji se stepen, uzroci i dalje napredovanje mogu odrediti jedino imunohistološkim testom. Test se može uraditi u Londonu ili njemačkoj klinici u Heidelbergu ali je izuzetno skup kao i sama terapija koja bi trebala potom uslijediti.

Osoblje Katoličkog školskog centra i roditelji čija djeca pohađaju ovu školu do sada su organizirali nekoliko humanitarnih akcija za ovog dječaka. Sav prihod školske manifestacije „Dani kruha“ otišao je u fond za Tarunovo liječenje, a zahvaljujući jednom od roditelja, glumcu Draganu Marinkoviću Maci doniran je i prihod od jednog izvođenja hit predstave „Ja mahalac“.

Tarun-02

Vijeće roditelja razreda IV B, koji pohađa Tarun, u četvrtak 28. novembra u BBI centru u Sarajevu organiziraju humanitarnu prodaju palačinki kako bi prikupili dodatna sredstva i animirali javnost za posjetu subotnjem Božićnom bazaru KŠC-a. Dobrodošli su svi koji će simboličnom kupovinom palačinki ili novogodišnjih ukrasa pomoći ovom dječaku na putu ozdravljenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.