UNIQA: “Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka”

by | 4 Septembra, 2019

Povodom početka nove školske godine, UNIQA osiguranje obezbijedilo je anatomske školske torbe, osnovni školski pribor i opremu za predstojeću školsku godinu, učenicima i studentima izliječenim od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

Naime, aktivnost “Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka” realizovana je u saradnji sa Udruženjem porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” Tuzla u sklopu projekta “Radost života” koji tokom 2019. godine na području BiH implementira UNIQA osiguranje s ciljem unapređenja društvenog položaja djece, posebno djece i mladih koji dolaze iz ranjivih i naročito osjetljivih kategorija društva.

“Posljednji dan ljetnog raspusta u Tuzli, na veliko zadovoljstvo naše djece, mladih i njihovih roditelja, zajedno sa predstavnicima društveno odgovorne kompanije UNIQA osiguranje, upriličena je podjela četrdeset anatomskih školskih torbi, osnovnog školskog pribora i opreme za korisnike Udruženja koji dolaze iz svih opština i gradova Tuzlanskog kantona. Vidjeti sreću na licima naših đaka i studenata, od kojih će neki po prvi put u školskoj 2019./2020. ponovo sjesti u školske klupe nakon dugotrajnog liječenja i kućne izolacije, zaista je neprocjenjivo. Još jednom zahvaljujemo UNIQA osiguranju što su na ovaj način pružili podršku našim mališanima i mladima, a samim tim i njihovim porodicama imajući u vidu, generalno, kompleksnu socijalnu i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naše društvo, te specifične potrebe ove populacije”, istakla je Amra Saračević, direktorica Udruženja PIPOL.

Nakon uručenja donacije, heroine i heroji, zajedno sa svojim roditeljima, predstavnicima UNIQA osiguranja i Udruženja, oblikovali su “živu ljudsku vrpcu” i pustili zlatne balone u zrak, u znak podrške mališanima i mladima koji se nalaze na bolničkom liječenju, u znak divljenja prema djeci i mladima koji su pobijedili rak, a posebno u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane čije je djetinjstvo prekinuo rak. Na taj način obilježen je početak kampanje “Zlatni septembar” koju provodi Udruženje PIPOL s ciljem obilježavanja mjeseca svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu.

“Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka” jedna je od 13 odabranih aktivnosti koje će UNIQA osiguranje finansijski podržati u sklopu svog projekta “Radost života”.

Podrška ranjivim skupinama djece, razvoj mladih, unapređenje učenja i sticanja znanja, uvođenje zdravih navika u svakodnevni život djece te promocija redovnih tjelesnih aktivnosti glavne su teme kojima se bave projekti odabrani za finansijsku podršku u 2019. godini.

Tekst i foto: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.