Unplugged Plug promovisao album prvijenac u Clubu Underground

by | 11 Oktobra, 2013

Nakon više od deset godina postojanja, po mnogima jedan od najboljih bh. klupskih bendova Unplugged Plug, u četvrtak 10.10.2013. u sarajevskom klubu Underground, promovisao je svoj album prvijenac “dabogda struje nestalo!”.

Unplugged_plug_promocija_albuma_photo_by_Haris_Calkic (16)

Na promociji albuma, prisustvovale su mnoge eminentne ličnosti bh. muzičke i kulturne scene, predstavnici medija i mnogobrojni prijatelji poznate energične petorke koju čine: Alen Lemešević – solo gitara i prateći vokal, Adi Isaković – bas gitara i prateći vokal, Adis Škaljo – klavijature i prateći vokal, Rifet Čamdžić – bubnjevi i udaraljke i Salih Hadžiabdić – glavni vokal i ritam gitara.

Prvi se prisutnim gostima obratio Nebojša Nešo Kovač, direktor izdavačke kuće ”Sarajevodisk”, a zatim je uslijedila kratka recenzija albuma, publiciste i muzičkog kritičara Amira Misirlića: “Album je skup pjesama odsviranih krajnje precizno i krajnje pošteno. Skup pjesama u koje njihovi stvaraoci očito vjeruju i žele da ih podijele sa publikom. Unplugged Plug je izabrao pravi put za sticanje afirmacije, zato što su se držali one stare maksime o rock'n'rollu, kao jednostavnoj muzičkoj formi koja ne trpi previše pametovanja, ali daleko od toga da su njihove pjesme banalne.”

Podržani gromoglasnim aplauzom gostiju, doslovno prepunog kluba Underground, na binu su izašli članovi Unplugged Plug-a, a prisutnima se obratio lider benda Salih Hadžiabdić: “Snimili smo album baš onakav kakav smo htjeli. Sve što čujete i što ćete čuti večeras, svaki ton, svaki instrument, svaki stih, svaki produkcijski magični trenutak je tu jer smo mi to tako htjeli i to bez ikakvih kalkulacija. Hvala što ste došli u ovako velikom broju, a poseba hvala sponzorima večerašnje promocije, Sarajevskoj pivari i podrumima vina Vukoje.”

Bend je publici prestavio i redizajniranu oficijelnu web stranicu www.unpluggedplug.com koja je prilagođena posljednjim trendovima online komuniciranja i na kojoj se mogu naći sve informacije o dosadašnjem radu benda, kao i najave budućih nastupa.

Uslijedilo je izvođenje svih 11 autorskih pjesama sa albuma, a nakon toga, obilan blok covera, gdje su se na bini, zajedno sa članovima benda Unplugged Plug, smijenjivali mnogobrojni muzičari koji su svojim notama obogatili ovu sjajnu večer za sve prisutne.

Nakon sarajevske promocije albuma, Unplugged Plug očekuje nekoliko promotivnih koncerata u Bosni i Hercegovini i regionu, kao i snimanje spota za pjesmu “Zbog nas”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.