Vaya Con Dios 26. oktobra u Sarajevu

by | 22 Oktobra, 2013

Pod generalnim pokroviteljstvo Fabrike Duhana Sarajevo, u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu 26. oktobra sa početkom u 21 sat biti će održan koncert u sklopu oproštajne turneje Vaya Con Dios.

Vaya-Con-Dios

Pjevačica grupe Vaya Con Dios Dani Klein je 1. januara/siječnja 2013. napunila 60 godina i poslije oproštajne turneje želi se posvetiti mirnijem životu. Dani je nedavno objavila svoju autobiografiju pod nazivom Memoirs. Vaya Con Dios su 1986. godine osnovali pjevačica Dani Klein, gitarista Willy Lambregt i kontrabasista Dirk Schoufs, a odlučujući iskorak na svjetsku muzičku scenu načinili su 1988. godine debitantskim albumom “Vaya Con Dios”.

Grupa Vaya Con Dios je bh. publici dobro poznata po hitovima Nah Neh Nah, Don't Cry for Louie, Puerto Rico, Johnny, Just a friend of mine…, koji su krajem 80-tih vladali i top listama na ovim prostorima. Njihov posljednji album, pod nazivom Comme On Est Venu…, objavljen je 2009. godine i to je bio njihov jedini album na francuskom jeziku. Do danas je grupa Vaya Con Dios izdala šest albuma, te četiri kompilacijska nosača zvuka.

Ova, najuspješnija belgijska grupa svih vremena, prodala je oko 10 miliona kopija svojih nosača zvuka širom svijeta. Grupa Vaya Con Dios već je jednom gostovala u Sarajevu. U junu 2010. godine održali su spektakularan koncert u dvorani Mirza Delibašić, koji je bio rasprodan i naišao je na odlične kritike publike.

Zakazan za 26. oktobar/listopad 2013. godine će, zasigurno, biti još veći spektakl, jer će sarajevskoj i bh. publici ovo vjerovatno biti posljednja prilika da ovaj značajni svjetski bend vide na sceni u Bosni i Hercegovin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.