Već petu godinu Ledo sladoledi osvajaju prve nagrade na konferenciji IICC

by | 16 Januara, 2015

IICC-i-ove-godine-najinovativniji-news810x350

Međunarodno udruženje proizvođača sladoleda (IICC – International Ice Cream Consortium) na svojoj je godišnjoj konferenciji Ledu dodijelilo čak dvije prve nagrade – onu za najinovativniji sladoled na svijetu te za najbolje tehničko rješenje.

Konferencija je održana u kineskom gradu Hohhotu a Ledo je zahvaljujući svom kreativno pristupu, izuzetnim rješenjima i naprednim tehnologijama nagrađen već petu godinu zaredom.

Novost iz Leda koja je ove godine zaokupila pažnju IICC – a, ali i potrošača, je Ledo Ice Snack koji je ponosno ponio prvu nagradu za najinovativniji sladoled u 2014. godini. Stručnjake je impresionirala kombinacija pločice od hranjivih i hrskavih žitarica s dodatkom maline i jagode, na kojoj se nalazi sladoled od vanilije preliven svilenkastom čokoladom. Radi se o proizvodu bez konkurencije na tržištu, a tehničku zahtjevnost proizvodnje te njegovu kvalitetu, nakon oduševljenih korisnika, prepoznala je i stručna javnost.

King Prestige, drugi je ovogodišnji slavodobitnik iz Ledo radionice. Sladoled na štapiću, neodoljivog okusa browniea struku je zaintrigirao zlatnim prahom koji je apliciran na čokoladni preljev. Radi se o uistinu impresivnom postupku proizvodnje.
Ovim se nagradama Ledo iznova dokazao kao kompanija koja godinu za godinom postavlja nove trendove i ruši granice kako bi svojim korisnicima uvijek iznova ponudila novo i neodoljivo sladoledno iskustvo.
International Ice Cream Consortium djeluje već 24 godine te okuplja proizvođače sladoleda diljem svijeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.