Večeras izložba i performans autorice Nataše Berk u Sarajevu

by | 18 Augusta, 2014

U okviru programa Heatwave Music Stage u organizaciji Kina Kriterion u Sarajevu i u periodu održavanja 20. Sarajevskog međunarodnog filmskog festivala od 15.8. do 23.8.2014. godine, održat će se koncerti i različiti muzički doživljaji te, zabave.

BERK_bluebird

U saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u Sarajevu, u program Heatwave Music Stage, uključio se i slovenski zavod Bluebird.si koji promoviše umjetnost i kulturu sporta.

Večeras u 23.00 sata, u Kinu Kriterion će se predstaviti Nataša Berk koja će izvesti performans NeagushiTM – Imagine More.

Autorica svojim eksplicitnim eklektičnim stilom razmišlja i izaziva publiku kroz svoje natpise, gdje se susreću stilsko-grafitarski i intermedijski svijet. Realnost, kao dio mašte – Imagine More, postaje tako igra. Za Heatwave Music Stage autorica će zavrtiti svoj muzički arhiv urbanog garažnog hip-hopa i pripomoći ka stvaranju mobilne izložbe, gdje će se komunikativnost i ironija udružiti.

Njen stil označava provokativni avangardni egzistencijalizam sa apstraktnim instinktom.

Autorica kroz opažavanje i razgovor sve više shvaća da ljudi oko nje osjećaju da savremena umjetnost nema smisla i da je grozno dosadna pomisao da sve može biti umjetnost. Originalnost je izumrla ako svako može biti umjetnik, onda kaže, da ona nije umjetnica i ako je sve umjetnost, uradi još više. I ako je savremena umjetnost grozno dosadna onda neka si okolina sama predstavlja svoju umjetnost!

Nataša Berk je rođena u Njemačkoj 1978. godine. Odrastala je u Sloveniji. Sada radi i živi svugdje. Autorica radi sa različitim medijima. Važan dio njenog umjetničkog izražavanja je performans. Za svoje instalacije većinom koristi fotografiju, video, objekte, print, zvuk, ručne i digitalne ilustracije.

Producent i kurator događaja je Jerneja Rebernak, Zavod Bluebird.si.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.