Categories Kada, gdje, s kim…

Večeras počinju Dani Istre u Sarajevu

Dani Istre u Sarajevu, gastronomsko-enološka manifestacija u organizaciji Obrtničke komore FBiH, ambasade Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i hotela Europe, svečano će biti otvorena večeras u hotelu Europe u 19 sati. Zvanicama iz privrednog, kulturnog i javnog života obratit će se predsjednik Obrtničke komore FBiH , Mensur Bektić, te predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Mario Paliska, gradonačelnici Sarajeva i Pule, Ivo Komšić i Boris Miletić, župan istarski, Valter Flego i ambasador Republike Hrvatske u BiH, nj.e. Ivan Del Vechio.

Vizual Dani Istre

“Sarajlijala i Sarajkama želimo predstaviti najbolje što Istra nudi kako u gastronomskom tako i enološkom smislu, te kroz Dane Istre u Sarajevu za koje sam siguran da će proteći u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi, unaprijediti i privrednu saradnju naše dvije Komore“, najavio je Mensur Bektić, predsjednik Obrtničke komore FBiH.

Istarski master-cheffovi, Dušan Černjul, Massimo Cvek i Alen Jančić pozivaju ljubitelje sofisticiranih okusa na “Druženje sa okusom Istre“ svakog dana od subote do ponedjeljka, od 11 do 13 sati u hotel Europe gdje će sa prisutnima podijeliti tajne spravljanja nekih od specijaliteta kao što su istarski fuži sa tartufima, carpaccio od boškarina na rokuli sa parmezanom ili raviolo punjen mesom trilje od kamena u vlastitom umaku.

Poslovnim ljudima priliku za opuštanje, druženje i degustaciju vrhunskih istarskih vina ponudit će after-work hour koji će se održavati svakog dana u periodu od 18 do 19 sati. Uz korisne sommelierske savjete, vinarije Trapan, Cattunar i Peršurić obećavaju vrhunski užitak.

Program

U okviru programa Dana Istre u Sarajevu, pored istarskih specijaliteta, večeri će biti obogaćene i autentičnim zvukom Istre uz muzičkog gosta Sergija Valića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *