Veliki fudbalski/nogometni događaj za djecu: Mini šampioni stižu u Sarajevo

by | 26 Maja, 2017

Već sedmu godinu zaredom na dan velikog finala najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog/nogometnog takmičenja UEFA Champions League, UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala (CCPA-OFFS) organiziraju veliki fudbalski/nogometni događaj za djecu – “Mini šampioni”.

“Mini šampioni” se svake godine održavaju u drugom gradu u BiH, a domaćin ovogodišnjeg događaja će biti Sarajevo, gdje će se 3. juna od 10 do 15 sati na Vilsonovom šetalištu okupiti preko 550 dječaka i djevojčica uzrasta od sedam do 12 godina iz cijele BiH.

Ovaj veliki sportski događaj za djecu organizujese pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku UniCredit Bank, kompanije Mastercard, Adidas i Sport Vision, te Sony i Stanić Trade. Podršku u organizaciji pružili su i Nogometni/fudbalski savez BiH, te Općina Novo Sarajevo.

“Očekujemo više od 500 djece iz različitih krajeva BiH, koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige prvaka, moći igrati zabavni fudbal i uživati cijeli dan. Za sve one kojima fudbal ne bude primarni odabir za igru, obezbijedili smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja za djecu, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT-a. Zahvalni smo da uz pomoć vjernih partnera UEFA-e, UniCredit Bank, Nogometnog saveza BiH, kompanije Mastercard, Sony i Adidas, možemo omogućiti zabavnu igru i dan za pamćenje za svu djecu koja će doći u subotu”, izjavio je Esad Hadžijusufović, koordinator Otvorenih zabavnih škola fudbala.

Mini šampioni će se odvijati na 21 stanici Fun Football-a, postavljenoj na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici, radiće se različite fudbalske igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i međusobnog poštivanja.

Amir Trokić, Account Manager u kompaniji Mastercard za tržište BiH, podsjetio je da Mastercard već 23 godine sponzoriše UEFA Ligu šampiona, te da globalno podržava neprocjenjivi duh sporta i navijanja.

“U BiH ovo je peta godina kako podržavamo Mini Ligu šampiona i veoma smo ponosni što smo dio ove inkluzivne kampanje koja zbližava djecu i koristi sport, kao univerzalno moćan alat, da ih nauči fer pleju, poštovanju i jednakosti i da ih podstiče da uvijek žele i postižu više. U ime kompanije Mastercard, želio bih da se zahvalim svim partnerima u ovom projektu na njihovoj posvećenosti ovom važnom zadatku, a djeci i roditeljima da poželim da iskoriste ovaj dan da stvore nove, neprocjenjive uspomene”, rekao je on.

Osim igranja fudbala/nogometa, biće upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz tri baby zone, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu/nogometu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

“Trudimo se da podržavamo najznačanije sportske događaje koji se organizuju na teritoriji BiH. Cilj ovog projekta je da zajedno sa ostalim sponzorima omogućimo razvoj fudbala, podržimo globalne kampanje, ali i sportske aktivnosti mladih sportista na našoj teritoriji. Prezadovoljni smo što smo i ove godine dio sjajne sportske priče”, istakao je Mladen Lakić, rukovodilac marketing sektora kompanije Sport Vision koji zajedno sa kompanijom adidas, sa ponosom ističu brigu za razvoj sporta i promociju sportskih aktivnosti.

Preko 550 dječaka i djevojčica iz Sarajeva, Hadžića, Pala, Trnova, Istočnog Sarajeva, Kalesije, Lukavca, Orašja, Maglaja i Zenice biće podijeljeni u timove Juventusa i Real Madrida, ovogodišnjih finalista UEFA Champions League, gdje će uz zabavu, igru i druženje osjetiti djelić atmosfere velikog finala.

“UniCredit kroz svoje djelovanje podržava sportske projekte namijenjene djeci koji pružaju priliku za zdravo odrastanje i druženje. Značaj ovog projekta je prepoznala i UEFA, te sa zadovoljstvom svesrdno doprinosimo razvoju Mini šampiona koji svake godine spaja sve više djece. Ovo je poseban projekat u svojoj misiji i svom djelovanju”, izjavila je Selma Riđanović Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

Prvi Mini šampioni održani su u Sarajevu 2011. godine, a nakon toga su Mini Šampioni posjetili Mostar, Banjaluku, Tuzlu, Zenicu i Bihać prošle godine.

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.