Velux dvadeset godina u Bosni i Hercegovini

by | 28 Marta, 2017

Unosimo svjetlost i svjež zrak! To je vizija VELUX kompanije od 1941. godine, kada je osnivač Villum Kann Rasmussen imao san i dizajnirao prvi moderni prozor na krovu. Uz ovu posebnu inovaciju imao je cilj: unijeti svjetlo i svijež zrak u milione potkrovlja koja su bila prazna u to vrijeme.

20 godina Veluxa u BiH
Foto: Promo

VELUX je stigao s ovim vrlo posebnim naslijeđem u Bosnu i Hercegovinu prije 20 godina. Godine 1997. nije bilo izvjesno šta je budućnost naše zemlje, ali unutar VELUX grupacije su neke zaista hrabri uposlenici imali viziju da je pravo vrijeme da bosanskohercegovački potrošači zaslužuju danski kvalitet.

Foto: Promo

“Mi uspješno prodajemo naše proizvode u Bosni i Hercegovini. Izgradili smo tržište krovnih prozora u proteklih 20 godina, jer naši kupci, odabirom VELUX proizvoda dobijaju vrhunsku uslugu”, izjavila je Sanela Salihbegović, direktorica VELUX BiH d.o.o.

Jedan od razloga zašto VELUX grupacija funkcioniše veoma uspješno i svo vrijeme finansijski nezavisno, je taj što ima 9.500 uposlenika širom svijeta, koji su eksperti u prodaji, marketingu i tehničkoj oblasti.

Foto: Promo

Osnivač VELUX grupacije je bio svjestan činjenice da velika kompanija treba da djeluje društveno odgovorno, pored proizvodnje korisnih proizvoda, treba da se brine i za okolinu i društvo.

To je potvrdila i direktorica VELUX BiH d.o.o. svojom izjavom: “Mi u VELUX BiH smo jako ponosni da naše komercijalne aktivnosti i profit koji pravimo, nemaju isključivu svrhu reinvestiranja naše kompanije, već dostižu puno veću vrijednost kroz globalna istraživanja i podršku lokalnih socijalnih projekata. Tako je u 2016. godini, fondacija donirala u dobrotvorne i neprofitne svrhe, bespovratna sredstva u iznosu od 155 miliona EUR na globalnom nivou.“

Foto: Promo

Davne 1944 godine, VELUX osnivač je izjavio: Jedan eksperiment je bolji od hiljadu stručnih stavova! Ovu viziju VELUX slijedi i danas. Jedan od takvih projekata su Model Home 2020 – u 3 godine, izgrađeno 6 objekata, u 5 zemalja. Projektom Model Home 2020, VELUX je stvorio plan za budućnost stanovanja, koji nudi rješenja za neke od najvažnijih društvenih i ekoloških pitanja. Kuće su građene na principima Aktivne kuće, koja za razliku od pasivne osim energetske efikasnosti I životne sredine uzima u obzir dobrobit ljudi koji žive u njima.

Foto: Promo

Energetska efikasnost u građevinama predstavlja veliki neiskorišteni potencijal, ne samo u smislu korištenja svjetskih resursa na pametniji način, nego i u smislu jačanja ekonomije.

Prednost pametnog korištenja energije u zgradama je prilika, da se preoblikuju zgrade u kojima provodimo skoro 90% našeg vremena, na način da iste doprinose našem zdravlju i dobrobiti.

Foto: Promo

Visoko energetski efikasni krovni prozori, mogu imati važnu ulogu u renoviranju i novoizgrađenim projektima s ciljem smanjenja potrošnje energije i pružanja boljeg unutarnjeg komfora. Inovacije su uvijek bile od izuzetnog značaja za VELUX grupaciju. Ove godine VELUX sa ponosom predstavlja novi prozor, dizajniran tako ima U-vrijednost (faktor izolacije) od samo 1,1 W / m2K, što ga čini energetski najefikasnijim na tržištu na ovom cjenovnom rangu!

VELUX je brend i vodeći lider za krovne prozore, koji je ovu poziciju održao punih 75 godina. Ključ ovog uspjeha su: kvalitetni proizvodi, predani uposlenici i VELUX poslovni partneri. “Želimo zadržati ovu stabilnu i jaku poziciju na tržištu u budućnosti, s ciljem povećanja relevantnosti naših proizvoda, i mislim da imamo pravu strategiju za to”, izjavila je Sanela Salihbegović, direktorica VELUX BiH d.o.o.

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.