TV PREPORUKA: Volite serije – uživajte uz OBN i Penny Dreadful, Breaking Bad, Elif…

by | 15 Septembra, 2016

Ljubitelji serija ove jeseni uživaće uz program OBN televizije – koja prikazuje nove sezone planetarno popularnih serija Penny Dreadful, Breaking Bad, Elif…

serije na obn

Zabilježite ove termine (ako već niste), udobno se smjestite u omiljeni naslonjač i uživajte!

Najgledaniji program u BiH u 2016. godini: Serija Elif ponovo na malim ekranima

elif-1Nakon kratke ljetne pauze na male ekrane od vratila se najgledanija serija u našoj zemlji Elif, koja se u prosjeku na OBN TV gleda u nekoliko stotina hiljada domova dnevno. Serija se prikazuje od ponedjeljka do petka u svom starom terminu u 20 sati!

Publika u BiH je u iščekivanju kraja druge sezone. Zbog velikog interesovanja javnosti OBN TV ekskluzivno najavljuje i treću sezonu koja se još uvijek snima u Turskoj. Priča o dobrodušnoj djevojčici koja postaje pijun u suparničkim igrama porodice Emiroglu i dalje se nastavlja.

U nastavku serije mnoge tajne i dalje očekuju da budu otkrivene, suparništva porodice i posluge se i dalje nastavljaju. Serija prati razne manipulacije koje ne uspijevaju zahvaljujući uticaju Elif, nevinog i dobroćudnog djeteta.

Glavnu ulogu malene djevojčice Elif i dalje tumači Isabella Damla Güvenilir.

Ne propustite NOVE NASTAVKE serije Elif!

Ali ovo je tek početak… jer ako volite seriju Breaking Bad – imamo pregršt zanimljivosti za vas… Pročitajte ih na sljedećoj strani…

Druga sezona popularne američke serije Breaking Bad na OBN televiziji počela je u nedjelju 4. septembra! 

Breaking bedPrisutnost u medijima i na društvenim mrežama svrstava Breaking Bad među najveće TV fenomene u istoriji koji dokazuju da istinsku kvalitetu američke filmske produkcije sve rjeđe pronalazimo na velikom platnu, a sve češće na malim ekranima.

Serija Breaking Bad koja se emituje u programu OBN TV osvojila je i gledaoce u BiH tako da se na raznim forumima od ljubitelja ove serije mogu saznati zanimljivosti vezane za nju. Manje poznati detalji vezani za seriju i glumačku ekipu itekako su interesantni javnosti.

Mnogo glumca iz serije poznati su komičari

Bryana Cranstona mnogi pamte kao “tatu iz Malcolma u sredini”, ali vjerovatno niste znali da su i mnogi drugi glumci iz serije započeli kao stand-up komičari. Bob Odenkirk (Saul Goodman – inače, možda ne znate da su se scenaristi ovo ime zamislili kao igru riječima: “It's all good, man”) tvorac je humorističnog skeč-showa “Mr. Show”, a radio je i kao scenarista u talk showu Conana O'Briena. Bill Burr (Kuby), Lavell Crawford (Huell), Steven Michael Quezada (Steve Gomez) i Javier Grajeda (Juan Bolsa) komičari koji su se bavili ili se još uvijek bave stand-up komedijom.

Gilligan ih je angažovao jer vjeruje da su komičari odlični u ozbiljnim dramskim ulogama.

Walter White i Heisenberg su stvarni

Iako je sama ideja za seriju nastala kada su tvorac serije Vince Gilligan i njegov kolega Thomas Schanuz u šali rekli kako je jedino rješenje za njihovu nezaposlenost smjestiti laboratoriju u kamp kućicu i proizvoditi metamfetamin, mnogi su, inspirisani Walterom Whiteom, došli na ideju da pokušaju isto. Ipak, prije nego se serija pojavila na malim ekranima, Walter White iz Alabame našao se na listi najtraženijih kriminalaca zbog proizvodnje i trgovanja kristalnim metamfetaminom. Ipak, nije se radilo o učitelju hemije koji je obolio od raka, ali u medijima se pojavio iste godine kada i BB.

S druge strane, Whiteov alter ego, Heisenberg, posveta je Werneru Heisenbergu, jednom od najznačajnijih fizičara dvadesetog vijeka i dobitniku Nobelove nagrade. U kvantnoj mehanici, Heisenbergovo načelo neodređenosti govori kako je načelno nemoguće odrediti tačan položaj i brzinu neke čestice.

foto 1Postoji pet mini epizoda koje možda niste pogledali

Još 2009, na AMC-jevoj službenoj stranici snimljeno je pet mini epizoda u svrhu promocije druge sezone. Riječ je o epizodama “The Breakin-in”, “Wedding Day”, “Good Cop/Bad Cop”, “TwaüghtHammër” i “Marie's Confession”.

Jesse je trebao poginuti u prvoj sezoni

Vince Gilligan namjeravao se riješiti lika Jesseja Pinkmana na kraju prve sezone, ali zahvaljujući njegovoj odličnoj izvedbi, ipak ga je odlučio zadržati.

Gilligan je odmah nakon druge epizode shvatio da će lik Jesseja zadržati rekavši kako bi njegova smrt bila velika scenaristička pogreška.

Kuća porodice White zaista postoji

Kuća porodice White nije stvorena na nekom setu već je riječ o domu Fran i Louieja Padille koji tamo žive od 1973. Kuća se nalazi u Albuquerqueu, a hiljade posjetilaca dolaze kako bi se prošetali kućom Waltera Whitea.

Fran i Louie rado primaju goste, ali često moraju podsjećati turiste da neke scene nisu snimljene u njihovom domu i da ga nemaju namjeru prodavati čak i ako im ponude milione.

Bryan Cranston bio je osumnjičen za ubistvo

Cranston i njegov brat prije početka glumačke karijere radili su u jednom restoranu na Floridi, a njihov je šef bio omraženi kuhar imena Peter Wong.

“Čak i ako ste bili pristojni prema njemu, mrzio vas je i urlao na nas sa satarom u ruci”, rekao je Cranston u jednom intervjuu.

Nakon što je Wong ubijen, policija je ispitala sve zaposlenike i saznala da su mnogi često razmišljali o ubistvu šefa. Međutim, braća Cranston u to su vrijeme dali otkaz i odlučili na motorima putovati SAD-om. Naravno, to je pobudilo zanimanje policije koja je ih je neko vrijeme sumnjičila za ubojstvo.

I ljubitelji horora ove jeseni su zakucani za male ekrane jer na njima (samo u programu OBN-a) ide nova sezona hit serije Penny Dreadful! Više o novoj sezoni, saznajte na sljedećoj strani! 

Kasni večernji termin (23 sata) od nedjelje, 11. septembra rezervisan je za Penny Dreadful – drugu sezonu!

MAS_penny_dreadful_s02-ingested

Već prvom sezonom zasluženo je proglašena hit-serijom, a priča o najpoznatijim likovima iz horor literature očarala je gledaoce širom svijeta. I druga sezona ove gotičke serije potvrdila je status jedne od najboljih serija s ovim temama na televiziji, a  još uvijek u njoj odlično glume prelijepa Eva Green i legenda – Timothy Dalton.

Kada pogledamo unazad godinama, možemo na prste jedne ruke prebrojati serije horor žanra, a da su uz to kvalitetne, kako pričom, tako produkcijom i kastom. Nekako se prednost uvijek davala drugim žanrovima, a horor bi bljesnuo tek s vremena na vrijeme.

Penny-Dreadful-1140x640Međutim, sa velikom ekspanzijom i popularizacijom TV serija poslednjih godina, TV kuće su se dale u potjeru za sadržajem koji se razlikuje od drugih i koji će u moru novih serija privući gledaoce. Tako su se okrenuli i horor žanru, koji za razliku od drugih žanrova, bar kad je o serijama riječ, nije bio toliko eksploatisan.

Penny Dreadful je koprodukcija američke TV kuće Showtime i britanske Sky Atlantic. Kreator serije je izuzetno poznati scenarista, pisac i producent (John Logan) koji ima iza sebe prave blockbustere kao što su Skyfall, Gladiator, The Last Samurai, Rango, The Aviator, Any Given Sunday itd. Koproducent serije je takođe izuzetno poznati režiser i producent Sem Mendes.

Penny-Dreadful-TVNaziv je dobila prema jeftinim britanskim publikacijama (koje su koštale jedan peni) koje su izlazile u 19. vijeku.  Penny Dreadful je horor/drama smeštena u viktorijanski London. Priča je okupila razna, draga nam čudovišta, britanske i irske fantastike, a među njima i ona najpoznatija iz dela Oskar Vajlda, Brem Stokera i Meri Šeli, a to su Slika Dorian Greja, Drakula i Frankenštajn. Pored njih pojavljuju se i ostala čudovišta i mračne sile kao što su demoni, vukodlaci, vampiri, veštice itd. Međutim, prevarićete se ako mislite da će to sve biti prikazano na klasičan način i na izvol’ te.

TEKST: OBN PR/S.V. FOTO: OBN PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.