Wellion prva dijabetološka ordinacija na točkovima

by | 30 Aprila, 2019

Od 18. maja do 12. juna Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, po drugi put u našoj zemlji, upriličiti jedinstveni zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Radi se o Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima, projektu koji će ove godine pohoditi 17 gradova u Bosni i Hercegovini, te na 25 javnih lokacija svim zainteresovanim građanima pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa.

Wellion premium proizvodi evropske kvalitete, kao i stručno osoblje biće na usluzi svim građanima kojima će se pored besplatnog mjerenja šećera pružiti usluge edukacije, savjetovanja, obuke o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrole i zamjene glukometara.

Ukazati na značaj prevencije, ranog otkrivanja bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji je način borbe protiv dijabetesa.

Pharma Maac, vođen ovim načelima, odlučio je poduzeti akciju koja će svojim obimom nadmašiti sve dosadašnje i, nadamo se, privući veliki broj naših sugrađana. O terminima u kojima će Prva dijabetološka ordinacija pružati usluge u sedamnaest BiH gradova, građani će biti obavješteni putem lokalnih i regionalnih medija, kao i putem Wellion facebook stranice.

“S obzirom na to da je dijabetes bolest modernog doba, te da od njega boluje samo u BiH preko 300.000 osoba među kojima je i veliki broj djece, a svaka druga osoba ima simptome kojih nije ni svjesna, odlučili smo pokrenuti zdravstvenu inicijativu u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti, te sprječavanja komplikacija. Dijabetes ne boli i stoga je neophodno vršiti povremeno mjerenje vrijednosti šećera u krvi. Prva dijabetološka ordinacija na točkovima koristiti će Wellion premium proizvode evropske kvalitete koji obuhvataju sve potrebne proizvode za dijabetičare, od trakica, aparata za mjerenje šećera, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina”, dr Asaf Salčinović, Pharma Maac.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.