Categories Kada, gdje, s kim…

Zabavni fudbal povezuje mlade iz različitih krajeva BiH

Omladinski kamp “Peace Laboratory”, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Općine Stolac organizovan od strane Udruženja građana “Otvorene zabavne škole” održan je proteklih deset dana u Stocu!

Za vrijeme održavanja kampa, 48 učesnika/ca, takozvanih “agenata promjene” iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini bili su dijelom više od 30 praktičnih radionica baziranih na “Fun Football” pedagogiji, koje su ih pripremile za nastavak aktivnosti u njihovim lokalnim zajednicama. Osim radionica, tokom kampa su organizovani i izleti, druženje i ostale zabavne aktivnosti, koje su doprinijele povezivanju učesnika i izgradnji prijateljstava i temelja za buduće saradnje.

“Učešćem u kampu Peace Laboratory stekao sam prekrasno iskustvo, brojna prijateljstva i što je najvažnije, kvalitetno znanje i energiju da u svojoj lokalnoj zajednici postanem nosilac i implementator projekata kako za djecu, tako i za mlade ljude”, kazao je učesnik kampa, Dino Matanović iz Orašja.

Učesnici su kamp napustili sa pripremljenim idejama za samostalne projekte u svojim zajednicama, na kojima će raditi u naredno vrijeme, uz pomoć “Otvorenih zabavnih škola”.

Tekst i foto: Promo

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *