ZTC Banja Vrućica 18. avgusta organizuje prvu međunarodnu “Trku zdravlja”!

by | 9 Augusta, 2018

Zdravstveno-turistički centar “Banja Vrućica” 18. avgusta prvi put organizuje “Trku zdravlja” – sportski događaj međunarodnog karaktera kojem je cilj da obogati ponudu banje, ali i da promoviše zdravle i aktivni životni stil!

“Cilj je okupiti što veći broj učesnika i simpatizera iz zemlje i regiona, koji će učešćem u trci i brojnim popratnim sadržajima koje pripremamo uveličati ovaj događaj i učiniti, nadamo se, simbolom Banje Vrućice, grada Teslića i manifestacijom koja će se održavati svake godine”, ističu organizatori.

Banja Vrućica – pogled na hotel “Kardial”

“Trka zdravlja” podrazumijeva dva takmičenja: trku na deset kilometara i trku na pet kilometara, kao i “Fun Run” na kratkoj stazi od jednog kilometra. Trke na pet i deset kilometara su za profesionalne trkače/ice i rekreativca, a “Fun Run” je namijenjen svim zainteresovanim – djeci i odraslima, a posebno za goste ZTC “Banja Vrućica” kao nova aktivnost rekreativnog, turističkog i takmičarskog karaktera.

Ovaj projekat prepoznalo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS kojje je pokrovitelj događaja.

ZTC “Banja Vrućica”, kao specijalna bolnica za liječenje, prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja idealno je mjesto za organizaciju ovog velikog sportskog događaja.

Opis staze: Atraktivna staza “Trke zdravlja” proteže se kroz najljepše dijelove kompleksa i trkačima pruža priliku da na pravi način upoznaju čari i prirodni ambijent Banje Vrućice. Staza trkače vodi kroz parkove, šumu, proteže se obalom Jelić potoka, te čak omogućava učesnicima okrepu na izvoru prirodne mineralne vode.

Mapa staze “Trke Zdravlja”

Staza je dinamična i trkačima pruža priliku trčanja po ravnim uređenim šetalištima unutar kompleksa, uključujući i “stazu ljubavi”, tako i trčanje makadamskom “kardio stazom” koja je svojevrstan izazov za učesnike trke jer je nešto zahtjevnija jer prolazi kroz brdoviti dio kompleksa “Banja Vrućica”. Start i cilj su planirani ispred hotela “Kardial”, kao centralne tačke i najatraktivnijeg hotela “Banje Vrućice”.

“Trka zdravlja” – 10 kilometara

dužina staze: 10 km dva kruga po označenoj stazi oko kompleksa ZTC Banja Vrućica
start: Hotel “Kardial”, 18. avgust, 19 sati
cilj: Hotel “Kardial”
okrepne stanice: 4 (dvije po krugu)
vremenski limit: 90 minuta

“Trka zdravlja – 5 kilometara”

dužina staze: 5 km
start: Hotel “Kardial”, 18. avgust, 19 sati
cilj: Hotel “Kardial”
okrepne stanice: 2 (dvije)
vremenski limit: 60 minuta

“Fun Run”

dužina staze: 1 km
broj učesnika: neograničen

***Cijena startnine za trke na pet i 10 kilometara: 20 KM/11 eura i obavezna je online prijava putem web stranice www.gbt-running.com do 12. avgusta

***Cijena startnine za “Fun Run” iznosi pet KM i plaća se na dan trke, bez predhodne prijave

Za pobjednike u različitim kategorijama biće osigurane nagrade, dok svakog učesnika očekuje bogat startni paket.

Više informacija potražite na Facebook stranici: Trka zdravlja Banja Vrućica

Tekst i foto: Promo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.