Categories Vijesti o poznatima

10 situacija zbog kojih se cijeli svijet zaljubio u Keanua Reevesa

Odavno je poznato da je Keanu Reeves pravi i jedini holivudski dobročinilac. Vozi se javnim prevozom, donira milione humanitarnim udruženjima i jednostavno je neodoljiv. U posljednje vrijeme društvene mreže luduju za ovim “šarmantnim dobričinom”,  a ovo je deset situacija kojima nas je osvojio…

#1 Odgođeni let

Keanau je putovao avionom u ekonomskoj klasi s drugim putnicima kad se avion hitno, neočekivano morao spustiti u Bakersfield u Kaliforniji. Kako bi opustio i zabavio napete i umorne putnike Kenau je odlučio pričati zanimljive priče i činjenice o gradu u koji su morali sletjeti.

#2 Vožnja podzemnom

Za razliku od onih zvijezda koje kupuju i po nekoliko luksuznih automobila i imaju privatne vozače, Keanu se vozi javnim prevozom. Tako je jednom viđen kako sjedi u podzemnoj sve dok nije uočio ženu s velikom torbom i odlučio joj ustupiti svoje mjesto.

#3 Cijeni fanove

Jednom je prilikom neko glumcu iz publike dobacio da “ostavlja bez daha.” Njegova reakcija je sve. Odlučio je pohvaliti cijelu publiku tim istim komentarom.

#4 Obožavalac pasa

Keanu je obožavalac životinja. Oduševljenje zato nije mogao sakriti kad su mu na snimanje doveli nekoliko štenadi. Njegova reakcija potpuno je osvojila internet, a ovaj konkretni “meme” dijelio se čak 75.000 puta.

#5 Osobni prostor

Možda jedan od najpoznatijih “Keanu memeova” je onaj koji pokazuje da glumac gotovo nikad ne zagrli žene do kraja dok s njima pozira. Naime, uvijek ostavi malo prostora između svoje ruke i osobe.

#6 Uvijek spreman pomoć

Poznata glumica Octavia Spencer prisjetila se kako je upoznala Keanua. Naime, vozila je na audiciju u Los Anđelesu kad joj se auto pokvario nasred ceste.

“Niko mi nije htio pomoći sve dok se Keanu Reeves nije pojavio. Bio je na svom motociklu i pitao treba li mi pomoć. Htjela sam da pomjerimo auto na stranu, ali on je insistirao da sve sam napravi”, rekla je Octavia u emisiji Meredith Vieiraje.

#7 Druženje s beskućnikom

Još 1997. godine, na vrhuncu svoje slave, Keanu je upoznao beskućnika i odlučio se jednostavno s njim podružiti na ulici u Hollywoodu. Tako je nastala slavna fotografija njega na kojoj jede grickalice i dijeli piće s nepoznatim muškarcem dok sluša njegove priče. I ne, to nije bilo namješteno jer je nekoliko paparazza naišlo na njega sasvim slučajno.

#8 Ljubav prema filmovima

Keanu Reeves voli filmove. Volimo ih i mi, ali njegova izjava o filmovima nam je daleko najdraža snimka na internetu.

#9 Daje autograme – i to kako

Jedan je tviteraš na svom profilu podijelio nevjerovatnu priču o Keanuu. Naime, radio je u kinu, a jedne se večeri 2001. godine Kenau pojavio na njegovoj blagajnu i htio kupiti ulaznicu za film Johnnyja Deppa. Obožavalac se sramio pitati za autogram i kad nije uspio “navesti” Keanua da mu potpiše papirić, glumac je učinio nešto preslatko.

Nakon nekoliko minuta vrato se na blagajnu ispred obožavaoca i rekao: “Shvatio sam da si vjerovatno htio moj autogram”. Naime, Kenau mu je dao potpisani račun od sladoleda koji je kupio samo kako bi dao svoj autogram 16-godišnjaku.

#10 Donacije u tajnosti

Keanu već godinama u tajnosti čini dobro djelo zbog kojeg ćete se opet zaljubiti u njega. Glumac, naime, donira milione dječjim bolnicama kroz svoju humanitarnu zakladu

Izvor:  tabloid.rtl.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *