Categories Vijesti o poznatima

Agentica Scully ne liči na sebe! Gillian Anderson dobila je zvijezdu na “Bulevaru slavnih”

Glumica Gillian Anderson dobila je  svoju zvijezdu na holivudskom “Bulevaru slavnih”. Tom je prilikom rekla da je prvenstveno htjela da glumi u filmovima, ali da je imala sreću da srestne autora serije “Dosjei X”, Chrisa Cartera.

Foto: Guliver/Getty Images

Svi koji je pamte kao Danu Scully, agenticu FBI-ja koja s partnerom Foxom Mulderom (David Duchovny) istražuje nerješene i paranormalne slučajeve, mogli bi se jako iznenaditi.

Glumica se od onda drastično promijenila, a najuočljiviji je gubitak kilograma. Premda su se “Dosjei X” počeli snimati prije više od 20 godina, na Anderson godine kao da nisu ostavile traga. Mnogi će reći da danas 49-godišnja glumica izgleda bolje nego tada, no mnogo je i onih koji misle da joj je popunjenost bolje stajala.

Komentarišući ulogu koja ju je proslavila, piše Mirror, rekla je: “To je žena koja nije samo objekt muške želje, već snažna, pametna, hrabra žena koju motiviše karijera i koja je neustrašivo nezavisna. Kao što će obožavaoci kasnije dokazati, uzor ženama je bio potreban, ženama svih dobi.”

Foto: Guliver/Getty Images

Njen dugogodišnji prijatelj i partner iz serije, David Duchovny, nije mogao doći na svečanost otkrivanja zvijezde, koja se nalazi tik do njegove, ali joj je zato poslao poruku: “Zauvijek ćemo biti spojeni kao partneri, prijatelji, a sad i komšije.”

IZVOR: JUTARNJI.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *