Categories Vijesti o poznatima

Amber Heard donirala novac od brakorazvodne parnice

Amber Heard, koju smo mogli i vidjeti u filmu ‘Liga pravde’ kao kraljicu Atlantisa Meru, razvela se od šarmantnog Johnnyja Deppa nakon godine dana braka i pet godina veze. Glumica je zatražila razvod u maju 2016., a od njihovog razvoda javnost špekuliše da je Amber “izvukla deblji kraj”, naravno novčani, što je glumica opovrgnula humanim gestom.

“Ovom prilikom želimo  zahvaliti donatorima u ime sve djece i porodica na čije su živote utjecali velikodušnim donacijama tokom 2017.” , stoji u izvještaju  Dječje bolnice u Los Angelesu. Među spomenutim donatorima bila je i Amber Heard koja je, baš kako je i obećala, donirala cijeli iznos koji je dobila nakon  brakorazvodne parnice od bivšeg supruga Johnnyja Deppa.

Naime, buran razvod glumca i Amber završio je sporazumom u kojem je Depp bivšoj ženi trebao isplatiti sedam miliona dolara, a Heard je najavila da će iznos u cjelosti donirati Američkoj udruzi za ljudska prava i Dječjoj bolnici u Los Angelesu u kojoj volontira deset godina.

– Nadam se da je sad jasno da ovo sve nisam radila kako bih od Johnnyja izvukla novac – izjavila je tada Amber.

Heard se razvela od Johnnyja nakon godine dana braka i pet godina veze. Odmah nakon što je zatražila razvod u maju 2016., dobila je privremenu sudsku zaštitu od Deppa. Kao razlog zahtjeva za razvod braka glumica je navela ‘nepomirljive razlike’, također ga je optužila za nasilje u vezi, koje je kulminiralo u maju, kada joj je Johnny navodno bacio mobitel u lice i razbio nekoliko stvari u njenom stanu. Deppov advokat odbacio je optužbe utvrdivši da se Heard pokušava preko lažnih optužbi financijski okoristiti.

Glumica i manekenka u februaru ove godine je po drugi put  prekinula s inovatorom i milijarderom Elonom Muskom. Iako portal TMZ tvrdi da je Musk prekinuo vezu, on kaže da mu je Heard slomila srce jer je bio jako zaljubljen.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *