Categories Vijesti o poznatima

Ariana Grande progovorila o PTSP-u i traumi nakon terorističkog napada u Mančesteru

Ariana Grande progovara od traumi koju je proživjela nakon terorističkog napada tokom njenog koncerta u Mančesteru u maju 2017. godine.

Pjevačica je na Instagram Storyju podijelila posljedice tog događaja, odnosno tri snimke mozga koje je poslala prijateljima u grupnom razgovoru.

Foto: Instagram

“Nije šala”, napisala je uz fotku na kojoj se jedan uz drugi nalaze “zdravi mozak” i “mozak s PTSP-em”. Iako se radi o crno-bijeloj snimci, jasno možemo vidjeti da Arianin mozak ima mnoštvo istaknutih područja, barem dvostruko više od prosjeka.

Nepoznato je kada se pjevačica podvrgnula pretrazi i za koju svrhu. No, mnogi su njeni fanovi zgroženi očitim učincima PTSP-a na njeno mentalno zdravlje.

Prošlog juna Ariana je iskreno progovorila o svojoj anksioznosti i “simptomima PTSP-a” za britanski Vogue kazavši da su se njene vrtoglavice i paranoja pojavile nakon napada.

View this post on Instagram

🦇

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

“Teško mi je pričati o tome jer su brojni ljudi doživjeli ogromne gubitke, ali da, radi se o stvarnom stanju. Znam da su te porodice i moji fanovi, kao i svi s koncerta takođe proživjeli PTSP. Vrijeme je najveći faktor. Mislim da uopšte ne bih trebala govoriti o svom iskustvu, da ne bih trebala išta reći. Mislim da nikad neću moći govoriti o tome bez da plačem”, kazala je Ariana.

Izvor: tabloid.rtl.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *