Categories Vijesti o poznatima

“Avatar 2” odložen za 2021. godinu

Kompanija Disney odgodila je premijeru “Avatara 2” za decembar 2021. godine i najavila da će novi filmovi sa motivima “Ratova zvijezda” debitovati u decembrima 2022, 2024. i 2026. godine.

“Avatar 2”, nastavak blockbustera iz 2009. godine sa najvećom zaradom u kinematografskoj istoriji, prvobitno je bio zakazan za 2014, ali je više puta odlagan, a posljednji put za 2020. godinu.

Međutim, sada je ponovo pomjeren godinu dana kasnije, a Disney navodi da će se treći dio u kinima pojaviti 2023, četvrti 2025 i peti 2027. godine.

Reditelj James Cameron rekao je prošle godine da je počeo sa snimanjem drugog i trećeg dijela Avatara, kao i da je završio scenarije za četvrti i peti dio.

Avatar, priča o plavoj, humanoidnoj rasi na bujnoj planeti Pandora, zaradio je 2,8 milijardi dolara širom svijeta.

Rekordu postavljenom 2009. godine sada prijete “Osvetnici” za koje analitičari smatraju da mogu da inkasiraju i više od tri milijarde dolara.

Disney nije otkrio nikakve detalje o predstojećim filmovima “Ratovi zvijezda”. Kompanija je ranije najavila da planira dva nova filmska serijala – prvi na čelu sa Ryanom Johnsonom, koji je režirao “Posljednjeg džedaja”, a drugi na čijem scenariju rade David Benioff i D. B. Weiss, tvorci serije “Igra prijestolja”.

Izvor: RTS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *