Categories Vijesti o poznatima

Bh. glumicu Zanu Marjanović gledamo u britanskoj seriji “Igra” na OBN-u

Serija “Igra”, elegantni, napeti, špijunski triler smješten je u doba Hladnog rata u kojem nije uvijek jasno ko su neprijatelji, a ko saveznici, a špijunski posao podrazumijeva da morate uprljati ruke. Šest atraktivnih nastavaka gledaćemo srijedom na OBN-u u 23 sata!

Zana Marjanović

Kad prebjegli oficir KGB-a otkrije postojanje strašne sovjetske zavjere koja se vodi pod šifrom “Operacija staklo”, harizmatični ali paranoični šef agencije MI5, poznat pod jednostavnim nadimkom Tata, okuplja tajno povjerenstvo špijuna i obavještajnih agenata da to istraže. Jesu li oni najbolji? Ili su jedini kojima vjeruje u svijetu u kojem su dvostruki agenti, tajne i laži normalna pojava?

Tačna narav prijetnje nije jasna. Znaju samo da su Sovjeti ponovno aktivirali pritajene agente po cijeloj Velikoj Britaniji i svima im dali zadatke.

U svakoj epizodi ekipa dobiva novo ime sa spiska. Svako ime je novi izdajnik koga treba istražiti, misija u nepoznato i korak bliže otkrivanju “Operacije staklo”.

Tom Hughes

U seriji igraju velika glumačka imena Tom Hughes, Brian Cox, Victoria Hamilton, Shaun Dooley kao i bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović. Ona igra Yuliju, ljubavnicu glavnog lika i ova joj je uloga otvorila vrata inostrane karijere.

Premijernu epizodu serije “Igra” gledali smo sinoć!

Tekst i foto: OBN

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *