Categories Vijesti o poznatima

Brooke Shields: “Ne dam da se olovka zove po mojim obrvama”

Glumica Brooke Shields poznata je po gustim obrvama i tuži slavnu vizažisticu Charlotte Tilbury upravo zbog njih. Glumica jasno daje do znanja da treba njeno dopuštenje prije nego neko pokuša zaraditi na njenim obrvama.

Vizažistica je jednu olovku za obrve nazvala po glumici bez da ju je pitala. Brooke smatra da se Charlotte želi obogatiti na njenom imenu.

Glumica tvrdi da sama istražuje i da već neko vrijeme razmišlja da kreira vlastitu kozmetiku s naglaskom na proizvode za obrve te kako imati već olovku imena “Brooke S.” na policama može samo zbuniti potencijalne kupce, piše Daily Mail.

Iako ne piše njeno puno ime i prezime, Shields tvrdi da su ljudi dovoljno pametni da znaju od koga je Tilbury dobila inspiraciju.

Brooke nije jedina zvijezda po kojoj je olovka dobila ime. Ostale nijanse uključuju “Ritu” (Rita Ora), “Grace K” (Grace Kelly) i “Naomi” (Naomi Campbell). Zapravo, Charlottein cijeli brand igra na činjenicu da su njeni proizvodi inspiridani poznatim holivudskim ljepoticama.

Čini se da je Tilbury mogla samo pretpostaviti da bi Brooke voljela da dobije kompliment na ovaj način i nije mislila da prvo mora pitati glumicu. No, kada je išla u kupovinu šminke Brooke se šokirala vidjevši da se njeno ime koristi na proizvodu.

“Višegodišnja karijera Brooke Shields kao modela, glumice, autorice i preduzetnice učinila je nju i obrve i te kako poznatima. Ovo je žestoko kršenje njenih prava”, rekao je advokat i dodao da su glumičine obrve njen zaštitni znak otkako je to potvrdio i sam magazin Time 1981.

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *