Categories Vijesti o poznatima

Chris Hemsworth za pomoć Australiji donirao milion dolara

Glumac Chris Hemsworth oduševio je Australce, ali i cijeli svijet. Dok se Australija bori s velikim požarima, ovaj je glumac, inače rođeni Australac, odlučio sa svojom porodicom donirati milion dolara pomoći za sve ugrožene sa ovog kontinenta. 

– Pozdrav svima. Kao i cijeli svijet, i ja sam pogođen ovim što se događa kod nas u Australiji. Odlučio sam zato donirati milion dolara. Neka donira ko god može, svaki cent je bitan – izjavio je Chris. Hemsworth se proslavio ulogom Thora u blockbusteru iz 2011., a ljetos je neugodno iznenadio mnoge obožavatelje kad je najavio kako se povlači iz glume i uzima pauzu jer mu je prioritet porodični život.

Srećom po Hemsworthove ljubitelje, ali i fanove filmova o superjunacima, Chris se zadovoljio tek malo dužim odmorom i punjenjem baterija pa će tako Thora glumiti i sljedeće godine kad bi trebao izaći ‘Thor: Love and Thunder’, pod rediteljskom palicom Taike Waititija.

Pjevačice Pink i Kylie Minogue, te glumica Nicole Kidman također su donirale, svaka po pola miliona američkih dolara, a kampanja se nastavlja.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *