Categories Vijesti o poznatima

Da li vam se dopada? Otkriveno ime kraljevske bebe!

Dok iščekuje rođenje prvog djeteta princa Harryja i Meghan Markle, britanska javnost nastoji da odgonetne njegov pol i ime. Ako je vjerovati kladionicama, nova kraljevska beba biće djevojčica i zvaće se Diana, pošto se to ime najčešće pominje.

Agencija Williem Hill saopštila je da ne prima više opklade za pol djeteta nakon što se ispostavilo da su ljudi masovno ubijeđeni da će par dobiti djevojičicu.

“Što se nas tiče, tajna je otkrivena. Možda je neko negdje vidio snimak ultrazvuka ili je neko čuo nešto”, kaže portparol firme Rupert Adams.

Kada je riječ o imenu djeteta, lista je dugačka. Na prvom mjestu nalazi se Diana za šta je u ovoj kladionici kvota četiri prema jedan.

Slijede Victoria, Alice, Grace i Elizabeth, dok su Albert, Arthur i James popularni prijedlozi za dječaka.

“Čak 80 odsto prijedloga odnosi se na ime Diana”, kaže Adams, ali dodaje da lično sumnja da bi princ Harry izabrao ime koje ga neposredno podsjeća na tragično nastradalu majku, piše AP.

“Ipak, velika je šansa da će Diana biti srednje ime”, rekao je on.

I Carolin Harriss, istoričarka kraljevske porodice, slaže se da bi Diana moglo da bude srednje ime. To su uradili princ William i njegova supruga Kate za ćerku čije je puno ime Charlottea Elizabeth Diana.

“Izbor Diane za prvo ime značio bi veliki pritisak za kraljevsku bebu jer bi je mediji stalno poredili sa slavnom bakom”, rekla je ona.

Dodaje i da bi moguće srednje ime bebe moglo da bude Ruth, po jednoj prabaki Meghan Markle, kao i po baki Diane po majci Lady Ruth Fermoy.

Harry i Meghan nisu otkrili pol djeteta, ni datum porođaja za koji se pretpostavlja da bi trebalo da se dogodi krajem aprila.

Bez obzira na ime, prinova u kraljevskoj porodici neće automatski dobiti zvaničnu titulu princa ili princeze koju su ponijeli svo troje djece princa Williama, najstarijeg sina princa Charlesa, nasljednika britanskog trona, osim ako to kraljica Elizabetha ne odluči.

Harryjevo prvo dijete biće sedmo u redu za prijesto.

Izvor: superzena.b92.net

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *