Categories Vijesti o poznatima

Daniel Craig ne namjerava djeci ostaviti bogatstvo od 125 miliona funti

Britanski glumac Daniel Craig nema namjeru svojim nasljednicima ostaviti bogatstvo koje je stekao tokom filmske karijere u Hollywoodu, a ono iznosi 125 miliona funti, pišu britanski mediji.

U intervjuu za časopis Sagu kazao je da je tako odlučio jer smatra da je “nasljedstvo prokletstvo”.

Pedesetdvogodišnji glumac je samo na posljednjem filmu “No Time to Die”, u kojem je peti put zaredom utjelovio lik najpoznatijega filmskog tajnog agenta Jamesa Bonda, zaradio 18 miliona funti,

Kazao je da je njegova filozofija jednostavna – riješiti se svega prije svoje smrti. Ne planiram svojoj djeci ostaviti u nasljedstvo velike svote novca jer – nasljedstvo je prokletstvo.

To se odnosi na njegove dvije kćerke, 28-godišnju Ellu koju ima iz braka s Fionom Loudon i na dvogodišnju kćerku koju ima sa sadašnjom partnericom, Rachel Weisz.

Britanski glumac, koji je svojevremeno izjavio da će radije “presjeći vene” nego ponovno zaigrati Bonda nakon nastavka “Spectre”, za koji je zaradio 48 miliona funti, kazao je da kao mladić nikada nije maštao o ulozi Bonda.

“Želio sam glumiti Supermana, Spider-Mana, Nevidljivog čovjeka, čak i dobroga staromodnog kauboja”, kazao je za Sagu.

Svoju prvu ulogu u franšizi o Jamesu Bondu Craig je ostvario 2006. u filmu “Casino Royale”, potom u filmovima “Quantum of Solace”, “Skyfall” i “Spectre”, a posljednji ćemo ga put u ulozi najpoznatijega tajnog agenta na svijetu gledati u filmu “No Time to Die”, čija je premijera zbog koronavirusa odgođena za novembar ove godine.

Izvor: n1 Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *