Categories Vijesti o poznatima

DiCaprio i Pitt imaju samo riječi hvale za prerano preminulog Lukea Perryja

Deveti film Quentina Tarantina “Bilo jednom u Hollywoodu” odnedavno se prikazuje u domaćim kinima i skuplja uglavnom pozitivne kritike.

Ono što je posebno zanimljivo jeste što je u njemu posljednju filmsku ulogu odigrao pokojni Luke Perry, glumac koji je u martu preminuo u 53. godini života od posljedica jakog moždanog udara.

View this post on Instagram

Promo photos of Luke as Scott Lancer in Once Upon A Time in Hollywood ❤️❤️ #lukeperry #onceuponatimeinhollywood #scottlancer

A post shared by ❤️ Luke Perry Fanpage ❤️ (@lukeperrydaily) on

Perryjevu karijeru obilježila je uloga Dylana McKaya u seriji “Beverly Hills, 90210”, a izgleda da su Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, velike filmske zvijezde i kolege sa seta “Bilo jednom u Hollywoodu”, bili jako ushićeni što im se pružila prilika da rade s njim.

“On je najslađe ljudsko biće koje ste ikada mogli susresti. Odrastao sam uz njega i ‘Beverly Hills’ te ga doživljavao kao doslovno najkulerskijeg tipa na Zemlji. Iskreno me fasciniralo to što sam uz njega na setu i nisam vjerovao da je istina. Sjeli bi razgovarati, a on me oduševljavao koliko je nevjerojatno ljudsko biće”, rekao je DiCaprio na premijeri filma u Los Anđelesu prije mjesec dana.

Dodao je da je njegova smrti veliki gubitak, a u kasnijem intervjuu osvrnuo se na njihovu saradnju na Tarantinovom filmu.

“Kao nekoga rođenog u Los Anđelesu, čiji se cijeli život vrti oko ove industrije i koga je to velikom dijelom oblikovalo onakvim kakav jesam, trenutno sam osjetio uzbuđenje ugledavši Luke Perryja na setu. U mojim tinejdžerskim godinama on je bio manifestacija novoga Jamesa Deana na televiziji i svi su ludjeli za njim. Osjetio sam onaj neodoljivi osjećaj kad te zabljesne velika zvijezda”, rekao je Leo.

Slične osjećaje je proživljavao i Brad Pitt, a za pokojnog kolegu je imao samo riječi hvale.

“To je Luke j****i Perry! Bili smo poput djece u trgovini sa slatkišima. Sjećam se da sam dolazio u studio kad se prikazivao ‘Beverly Hills, 90210’, a on je bio ikona kulerstva za nas kao tinejdžere. Pogodio me snažan nalet uzbuđenja što mi je pružena prilika glumiti s njim. Bio je nevjerovatno skroman, zadivljujući i u potpunosti predan. Teško da je mogao biti ljubazniji, predivan tip za druženje. Sjeli bi i vodili predivne razgovore, bio je zaista poseban”, rekao je Pitt.

Izvor: tabloid.rtl.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *