Categories Vijesti o poznatima

Dirljiva priča: Djevojčica preživjela najteže dane u bolnici uz “Elif”

Nedavno je set serije “Elif” bio ispunjen emotivnim trenucima. Sedmogodišnja Rüveyda, koja živi u Austriji i liječi tumor na mozgu, susrela se s Isabellom Damlom Güvenilir, slatkom glavnom glumicom serije. Naime, serija je pomogla djevojčici da preživi najteže dane u bolnici.

Foto: OBN PR

Svima su se rastopila srca kada su vidjeli sreću sedmogodišnje Rüveyde kada je upoznala omiljene likove serije, a posebne Damlu.

Kćerki Seher i Vedata Gürbüza, koji žive u Austriji, prošle godine je dijagnostikovan tumor na mozgu.  Sve dok je trajalo mukotrpno liječenje, Ruveyda je gledala nastavke “Elif” koji su joj pomogli da bar na trenutak zaboravi na bol i teške terapije.

Nakon što je uspješno se pridigla iz postelje, izrazila je želju upoznati svoju “drugaricu” s malih ekrana i Isabellu Damlu Güvenilir. Čim je djevojčica bila u mogućnosti putovati nakon uspješnih terapija, producenti serije uspunili su joj veliku želju.

Kao svake prave djevojčice Damla i Rüveyda provele su nekoliko sati igrajući se zajedno. Na kraju emotivnog susreta, Isabella Damla je gošći dala tri odjevne kombinacije koje je nosila na setu, kao uspomenu na njihovo druženje.

Foto: OBN PR

Omiljenu seriju Elif na OBN-u možete pratiti radnim danom u 20 sati.

IZVOR: OBN

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *