Categories Vijesti o poznatima

Dirljive riječi za posljednji pozdrav: “Zaledio je svoj talenat”

Komemoracija Nebojši Glogovcu danas je obilježena gromoglasnim aplauzom koji je trajao 15 minuta. Velikan jugoslavenskog glumišta na vječni počinak otišao je u Aleju zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Među onima koji su se došli oprostiti od velikog glumca bili su i Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Voja Brajović, Danica Maksimović, Emir Kusturica, Nikola Đuričko i brojni drugi.

Prije sahrane održana je komemoracija na kojoj je direktorica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović pozvala na minut ćutnje te je emitovan Glogovčev monolog iz predstave “Hamlet”.

“Bio je veliki, svi smo to oduvijek znali. Zaledio je svoj talent”, riječi su s kojima je počeo posljednji oproštaj od Glogovca.

“Nije fer, prerano si otišao… Pokazao si nam kako se može biti svoj… Putuj vojvodo naš i sa anđelima budi”, rekla je Nataša Ninković.

“Stari moj, sve mi nedostaje… Dobri moj u koje nebo da gledam… Sam si, i sam sam kume moj”, rekao je Ćetković, inače vjenčani kum Nebojše Glogovca.

Podsjetimo, Nebojša je preminuo je 9. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu u 49. godini života.

TEKST: S.V.

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *