Categories Vijesti o poznatima

Donald Trump nominovan za “Zlatnu malinu”

Neuspješni mafijaški film Johna Travolte “Gotti” i predsjednik Donald Trump nominovani su za Zlatne maline, ‘nagrade’ za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega.

Posljednji u nizu filmova o Sherlocku Holmesu “Holmes & Watson” dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Willa Ferrella i Johna C. Reillyja, “koji su upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature”.

Zlatne maline stvorene su 1980. godine kao suprotnost Oscarima i nominacije se objavljuju dan prije oskarovskih.

Trump je nominovan za najgoreg glumca za ‘cameo’ uloge u dva dokumentarca prošle godine, “Death of a Nation” redatelja Dinesha D’Souza i “Fahrenheit 11/9” Michaela Moorea.

Trump već ima Zlatnu malinu iz 1989. za igranje samoga sebe u filmu “Ghosts Can’t Do It” s Bo Derek.

Trumpova supruga Melania i bliska saradnica Kellyanne Conway nominovane su sporedne glumice za arhivske snimke korištene u “Fahrenheitu 11/9”.

“Gotti”, film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Johnu Gottiju, potpuno je propao na kino blagajnama, i nominovan je za najgori film, scenario i najgori glumački par Johna Travoltu i njegovu suprugu Kelly Preston.

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udruženje mogu učlaniti na Internetu.

Dobitnici, ako se pojave na dodjeli dan uoči Oscara, dobiju statuu u obliku maline veličine loptice za golf, smještene na roli filma, posprejan zlatnom bojom. Nagrada košta pet dolara.

Izvor: n1 Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *