Categories Vijesti o poznatima

Exit 2020 u avgustu!

Ovogodišnji Exit festival biće održan od 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, odlučili su organizatori festivala poslije dodatnih konsultacija. Kako su najavili, festival će organizovati u saradnji sa Kriznim štabom, a jedna od mjera bića smanjenje kapaciteta na pola od uobičajenih 55.000 posjetilaca po danu.

Exit je ove godine zbog epidemije koronavirusa odustao od svog uobičajenog julskog termina, a premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je po preporuci Kriznog štaba zamolila organizatore da se festival ne otkaže, već pomjeri za kasniji termin.

Osim smanjenja kapaciteta posjetilaca na Petrovoradinskoj tvrđavi, organizatori najavljuju i da će biti zatvoreni pojedini rovovi u kojima je inače smješteno više od 40 bina i zona.

Međutim, Main Stage, Dance Arena i No Sleep bina ostaju i, kako najvaljuju iz Exita, ovog ljeta će “činiti svjetsku prestonicu muzike”.

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. juna tačno u podne, dok će više detalja o programu, formatu, ali i svim opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi, biti poznato u narednim danima.

Festivalski tim je potvrdio i da je veliki broj izvođača već izrazio veliku želju da na tvrđavi nastupi ovog ljeta, a nakon što su mnogi od njih bili u izolaciji mjesecima, Exit vide kao mogućnost da se konačno sretnu sa fanovima uživo, navode organizatori festivala.

Dodaju da su dobili mnogo poruka i mejlova podrške od izvođača, agenata i drugih festivala, koji održavanje Exita vide kao šansu za oživljavanje kompletne svjetske event industrije.

“Još važnije od oživljavanja najteže pogođene industrije, zapravo je taj signal nade i optimizma koji šaljemo cijelom svijetu jer je najgore iza svih nas. Između širenja panike, koje u prethodnom periodu nije manjkalo i optimizma, mi uvijek biramo ovo drugo”, poručuju iz Exit tima i dodaju: “Prije tačno 20 godina, nakon godina provedenih u izolaciji i ratovima 90-ih, pronašli smo izlaz i prihvatili ga kao svoje ime. Sada je vrijeme da pronađemo globalni izlaz iz pandemije”. 

Izvor: n1 Foto: Flickr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *