Categories Vijesti o poznatima

Godine čine svoje: Liam Neeson priznao da sve češće treba pomoć kaskadera

Hoće li Liam Neeson, jedan od omiljenih holivudskih akcionih junaka, uskoro u penziju?

Foto: Promo

Neeson (65) odavno se specijalizovao za napete akcione trilere, ali izgleda kako u zadnje vrijeme ipak treba malu pomoć tekom snimanja zahtjevnih i često opasnih akcionih scena.

“Sve češće koristim pomoć kaskadara, u zadnje vrijeme gotovo u svakoj sceni u kojoj se moram boriti ili savladavati brojne prepreke. No i dalje volim dobar fizički obračun”, našalio se glumac.

Neeson u svojim filmovima najviše voli sarađivati s kaskaderom Markom Vanselowom, koji se pojavio u čak 16 njegovih filmova.

Popularni je glumac zvijezda novog napetog trilera “The Commuter”, a u nedavnom je intervjuu otkrio kako su tekle naporne pripreme za ulogu.

“Mnogo sam vježbao s Markom i ostalim kaskaderima. Morate vježbati jer inače čak i snimanje naoko bezazlenih scena može krenuti po zlu. Svako smo jutro, prije odlaska na set, zajedno išli u teretanu i odradili naporan jutarnji trening”, ispričao je.

Radnja trilera “The Commuter” vrti se oko porodičnog čovjeka, Michaela Woolricha, koji je uvučen u teoriju zavjere kada tokom vožnje vozom upozna ljepu, ali misterioznu strankinju. Michael je prisiljen da otkrije identitet nepoznatog putnika koji se skriva u vozu, a u opasnoj igri skrivača riskiraće vlastiti život.

Osim Neesona, glumačkoj su se ekipi pridružili Vera Farmiga, Patrick Wilson,Jonathan Banks i Sam Neill.

IZVOR: RTL.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *