Categories Vijesti o poznatima

Irina Shayk: Baka mi je uzor

U intervjuu za časopis “DT”, Irina Shayk je otkrila da je njena baka radila kao špijun za Staljina tokom Drugog svjetskog rata. Baka lijepe Irine, Galina Shaykhislamova, borila se protiv nacista.

“Moja baka je nevjerovatna žena. Kad je počeo Drugi svjetski rat imala je tek 20 godina. Bila je narodni heroj i dobila je puno odlikovanja za svoj doprinos u borbi protiv nacista. Ona mi je uzor u životu”, izjavila je Irina.

Nakon rata Galina je provela tri godine sa suprugom u tajnoj sovjetskoj bazi u komunističkoj Istočnoj Njemačkoj, o čemu i danas odbija da priča. Kasnije je radila u industriji poljoprivrede i gasa.

Razvela se ubrzo nakon rođenja Irininog tate Valeria, koji je poginuo prije devet godina u rudniku u Jemanželinsku na Uralu, gdje je Irina rođena 1986. godine.

Baka Galina je danas jedina Irinina veza sa ocem koji nije doživio da vidi njen vrtoglav uspjeh, ali od koga je naslijedila zanosnu ljepotu.

“Otac mi je bio tamnoput jer je bio Tatar, a Tatari često liče na Brazilce”, kazala je Irina jednom prilikom. „Oči su mi na majku Olgu, pijanistkinju koja je bila nastavnica muzičkog u obdaništu”.

Izvor: blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *